Terug naar PGB Bericht schrijven
Bericht 8457 t/m 8476 van 13596
Naam petra
Woonplaats eindhoven
Datum 24-12-2009 2009m 19:20:06

Hallo Hans, Heb het afgelopen half jaar een hele vervelende periode gehad met mijn kind,ging van basisschool naar voortgezet en dat ging niet vlekkeloos, veel gesprekken en derg gehad op school,en door al dit gedoe mijn herindicatie te laat aan gevraagd.
Gisteren gesprek gehad bij bjz en nu vertelden ze mij omdat ik de herindicatie niet 6 weken van te voren heb ingestuurd heb,het nu niet met terugwerkende kracht verlengd wordt,maar vanafhet moment dat zij het klaar hebben,dat duurt vanaf gisteren ongeveer 4 weken.
Dit houdt voor mij in dat ik ongeveer 2 maanden zonder pgb zit,kan dit zomaar?
Ik hoor he nog wel,

grtjs Petra

Reactie van Hans

Hoi Petra

Formeel kan dat inderdaad. Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig (6 weken) voor het aflopen van de indicatie een aanvraag herindicatie te doen. Nadat je het dan ingestuurd hebt mag BJZ er 6 weken over doen.

Groet
Hans

Naam Hanneke
Woonplaats Rijswijk
Datum 24-12-2009 2009m 15:54:13

Voor Carina,

De intensieve controle voeren ze over een heel jaar uit. Dat ze het 2x voor een half jaar vragen maakte mij toendertijd ook giftig. Ik heb daar achteraan gebeld, ze doen het altijd op deze manier. Zelf weten ze dat allang, jammer dat ze het niet in de eerste brief vermelden, dat scheelt een hoop frustratie! Dus ik denk: als je niet na de eerste helft van het jaar zo'n brief krijgt...dan krijg je hem niet meer.
Groets HAN.

Naam Hanneke
Woonplaats Rijswijk
Land Nederland
Datum 23-12-2009 2009m 20:59:36

Hoi Hans,

Vanmiddag belde CIZ, ZZP5 goedgekeurd!
MAAR...ze zei dat er een aantal functies uit gaan vallen omdat ie thuis woont. Huh??? Ik mag die zorg dan toch voor thuis gebruiken?
Nu belt ze morgen terug omdat ik wil weten of ik ZZP voor 5 jaar kan krijgen, dit vraagt ze na. Waarom vallen er functies uit, is dat normaal?

Groets HAN.

Reactie van Hans

Hoi Han

Vallen functies uit? Per 2010 is er geen OB en AB meer, dat klopt. Je krijgt dan met een omrekening te maken naar de functie begeleiding. Maar voor jouw is het belangrijk of het besluit nog in 2009 ingaat, dan heb je namelijk budgetgarantie op basis van de oude omrekening.
Hou me even op de hoogte (via mijn mail).

Groet
Hans

Naam samira
Woonplaats amsterdan
Land Nederland
Datum 23-12-2009 2009m 19:58:45

Halo Hans,

Ik heb een vraag ik heb een her-indicatie gedaan voor mij dochtertje en heb nu begeleiding in groep voor 6 dagdelen maar dan wel voor 24 uur per week...

Alleen wat houd dat in , want ik had eerst persoonlijke verzorging klasse 7

zou je het me kunnen uitleggen

alvast bedankt

Reactie van Hans

Hoi Samira

Wel een gekke verandering in toegekende zorg. Maar kies je voor PGB dan kan je met het budget dat bij 6 dagdelen begeleiding hoort zorg inkopen die jij wil. Ook evt. persoonlijke verzorging. Maar je zou toch eens opheldering moeten vragen waarom geen PV meer.

Groet
Hans

Naam San
Woonplaats NL
Datum 23-12-2009 2009m 19:24:08

N.a.v. het berichtje van Yvonne... Ook wij hebben bezwaar ingediend richting CIZ. Beg kl 2...moet toch echt wel kl 3 worden. Dat is het hele budget, met klasse 2 komen we echt niet uit. Ons bezwaar is in behandeling (met verlenging) :S Hoop zo dat het lukt, anders gaat het snel bergafwaarts.We hebben heel verhaal telefonisch toegelicht en hun hebben medische gegevens daarna opgevraagd.. Nu wachten op conclusie...zo spannend.Als goed is in januari de uitslag

Reactie van Hans

Hoi San

Succes, laat je het hier weten.

Groet
Hans

Naam Carina
Woonplaats Anna Paulowna
Land Nederland
Datum 23-12-2009 2009m 17:13:49

Hallo Hans,

Ik heb even een vraagje over intensieve controle door het zorgkantoor. Het eerste half jaar van 2009 werd ik gevraagd dit te doen. Dat heb ik ook gedaan. Wat een papierwerk en tijd ging daarin zitten... Nu ontving ik vandaag weer een brief van het zorgkqantoor met de vraag of ik het 2e half jaar van 2009 weer een intensieve verantwoording wil doen. Hier zakt mijn broek echt vanaf. Weer die hele ellende. Mogen ze dit zomaar 2 keer achter elkaar doen? Het word toch steekproefsgewijs gedaan?
Alvast hele fijne feestdagen toegewenst van Carina.

Reactie van Hans

Hoi Carina

Tja, het is bizar maar het kan (en mag) wel. Je kunt ook 2x uit die steekproef komen rollen. Je zou nog contact met ze kunnen opnemen en het uitleggen.

Groet
Hans

Naam Saskia
Woonplaats Maastricht
Land Nederland
Datum 23-12-2009 2009m 16:36:59

Hallo allemaal.
Ik ben nieuw hier, misschien kan iemand mij helpen:

Ik wil aanzienlijk minder gaan werken, ivm de problemen omtrent mijn dochter, waar we PGB voor ontvangen.
Ik weet dat ik mezelf dan uit betalen, maar waar moet ik dan rekening mee houden. Volstaat het om een contract met mezelf in te vullen en uurdeclaraties bij de houden, ook voor een strenge controle??

gr Sas

Reactie van Hans

Hallo Sas

Je wordt hier geholpen. Welkom.
Zorgovereenkomst opstellen (kies evt voor een vast maandbedrag dan hoeft je ook geen declaraties in te vullen) en salaris aan je overmaken. Let wel: het is bruto dus je moet ook nog belasting betalen en evt. eigenbijdrage zorgverzekering. Via de SVB kan je dat ook vooraf al laten inhouden: dan ontvang je netto loon.

Groet
Hans

Naam Yvet
Woonplaats Groningen
Land Nederland
Datum 23-12-2009 2009m 14:12:26

Hallo Hans,

Bedankt voor je vorige duidelijke reactie.

Nog een vraag dan maar..

Ik ben ouder dan 18, heb een PGB voor Begeleiding (individueel). Volgend jaar krijg ik te maken met een eigen bijdrage. Ik heb het bedrag inmiddels al gelezen in de brief van het zorgkantoor. Van mijn budget wordt een x bedrag afgetrokken. Is dat alles omtrend de eigen bijdrage? Ik lees namelijk in de folder van het CIZ dat ik ook nog een rekening krijg van het CAK....Als ik het CAK bel bevestigen zij dit. Klopt dit wel?
Stel ik ik heb een budget toegewezen gekregen van 5000 voor 2010 en na aftrek eigen bijdrage door zorgkantoor is het budget wat ik gestord krijg 4000 voor 2010. Ik dacht dat ik slechts een lager bedrag krijg uitgekeerd en dat ik daarvan zorg kan inkopen en als ik wil kan ik ook nog van die 1000 euro uit eigen zak zorg inkopen. En dat is dan alles omtrend de eigen bijdrage. Toch?

Bedankt en Groeten, Yvet

Reactie van Hans

Hoi Yvet

Zo denk ik er ook over. Een rekening van het CAK krijg je (naar mijn weten) alleen als je zorg in natura krijgt waarover je ook een eigenbijdrage moet betalen. Met PGB wordt die eigenbijdrage ingehouden op het budget.

Groet
Hans

Naam jan
Woonplaats arnhem
Land Nederland
Datum 23-12-2009 2009m 13:52:53

hey hans had even een vraagje we hebben voor onze zoon een indicatie tot 01-08-2011.maar we hebben nou van het zorgkantoor een toekenning gekregen van 3 maanden 01-01-2010 tot 31-03-2010 dat heeft zeker te maken met de grondslagen pv en ob die nog niet rond zijn denk ik (waar het ciz achter mee loop)

en nog eengoede feestdagen gewenst

mvg jan

Reactie van Hans

Hoi Jan

Klopt. Je hebt ook nu een indicatiebesluit gekregen met daarop de nieuwe functie Begeleiding. Er zal in de komende periode een herindicatie gaan plaatsvinden.

Groet
Hans

Naam martin
Woonplaats nijmegen
Datum 23-12-2009 2009m 13:52:10

nou het vervolg dus ik bel het ciz met het verhaal dat het zorgkantoor zeg tegen mijn dat hun vergeten zijn om deondersteunende begeleiding er bij te zetten dat zij ik tegen het ciz en die zeg tegen mijn dat daar niks in sta en dat het er ook nooit stondt is raar toch wat moet ik nu doen graag hoor ik van u alwas bedankt

Reactie van Hans

Als die begeleiding in uren (nu individueel) wel op het vorige besluit stond (en dat heb je zelf) dan moet daar antwoord van het CIZ op komen waarom dat nu niet meegenomen is in het nieuwe besluit.

Vraag dat dus na.

Groet
Hans

Naam martin
Woonplaats nijmegen
Datum 23-12-2009 2009m 13:46:32

hoi hans heb een dringen vraag wandt niemand kan antwooren ze weten het weer eens niet ik heb een indicatie loopen tot 2012 maar die verval heb maandag een gesprek gehadt met het ciz was allemaal goedt ik ga van 4 dagdelen naar 5 dus eg goedt zou je denken tochg let op ik hadt ob excl.vervoer in dagdelen 4 dagdellen per week plus
omdersteunende begeleiding in uren d7

Reactie van Hans

Hoi Martin

En nu dus alleen Begeleiding groep 5 dagdelen: dan ga je er behoorlijk op achteruit.

Groet
Hans

Naam Anneke Coert
Woonplaats Rosmalen
Datum 23-12-2009 2009m 13:18:02

Hoi Hans,
in je rondmail schreef je dat je vanuit een pgb een kerstpakket kan samenstellen voor je hulpverleners. Mijn computer is gechrasht en ik kan die mail niet meer terug vindne. Kan je mij nog een keer zeggen hoe ik dat moet doen?
Groetjes Anneke

Reactie van Hans

Hallo Anneke

Via de mail naar je onderweg. Let wel op, zorgkantoren kunnen hier heel verschillend mee omgaan (zie andere berichten in de box).

Groet
Hans

Naam pieter
Woonplaats zwaagwesteinde
Datum 23-12-2009 2009m 09:07:25

Even voor Grietje,

Het is echt niet zo van "zoek het lekker zelf maar uit", Als je de keus maakt voor een PGB in plaats van ZIN dan is het zeker zinvol om eerst goed na te denken wat dit precies inhoud voor je hier aan begint en natuurlijk moet je je continu laten informeren over de nieuwe ontwikkelingen .
Ik laat het antwoordt op je vraag verder aan Hans over.

gr Pieter

Naam grietje
Datum 22-12-2009 2009m 21:39:26

nog een vraagje over het vervoer wat mag je dan rekenen per weekend of week 50.50 of 100.98
en km vergoeding??????????
Ik snap er eigenlijk maar weinig van. Ik vind dat je maar in het diepe wordt gegooid en zoek het zelf maar lekker uit!

groeten grietje.

Reactie van Hans

Hoi Grietje

Ik ben een beetje 'badmeester'.
Vervoer: dat kan je aan een zorgverlener (of vervoerder) per uur of op basis van een factuur betalen. Wel ook een zorgovereenkomst maken.
Km vergoeding is alleen mogelijk voor woon-werk verkeer van je hulpverleners (die bv zorg thuis komen geven).

Groet
Hans

Naam corine
Datum 22-12-2009 2009m 20:03:44

Hallo Hans,

Dit is een stukje uit de mail van het zorgkantoor:

Bij iedere zorgverlener, zelfs bij een inwonend familielid of partner, dient een declaratieformulier bijgehouden te worden.

Ik heb de zorginstelling ook al gemaild over de handtekening op de rekeningen. Zal er dan toch maar op staan.

gr.

Corine

Reactie van Hans

Hoi Corine

Uitzondering moet zijn (en anders houden ze er toch echt hun eigen spelregels er op na) als er zorg gegeven is op basis van facturen (achteraf) of op basis van een vast maandbedrag.

Groet
Hans

Naam Anja
Woonplaats hilversum
Datum 22-12-2009 2009m 19:49:46

Hallo Hans,

bij de eindverantwoordingspapieren voor afgelopen half jaar zat ook een lijst met wat wel en niet vergoed mag worden. Heel handig.
Bij -begeleiding- moet je gespecificeerde nota's gaan toesturen naar het zorgkantoor. Zou dat gelden voor 2009 of voor 2010?
En als je jezelf of een buurmeisje uitbetaald wat zet je dan op zo'n gespecificeerde nota?
tot nu toe betaalde ik een vast maandbedrag aan mezelf uit(volgens het contract) en aan mijn buurmeisje betaalde ik volgens een uurtarief en maakten we daar een maandoverzichtje van.
Heb jij enig idee wat er nu verwacht wordt? Maak ik dan een eindnota op met de geleverde zorg ofzo? Of uitleg over de zorg?
Of stuur ik het gewoon terug zoals vorig jaar en wacht gewoon af?

Reactie van Hans

Hoi Anja

Welk zorgkantoor? Zou je me een scan kunnen mailen ( hdb@ziggo.nl ) van die brief. Klinkt als extra administratief werk waar we echt niet op zitten te wachten en die ook echt niet nodig is.

Groet
Hans

Naam corine
Datum 22-12-2009 2009m 19:03:28

Hans,

Ik heb een contract met een zorginstelling. Zij sturen iedere maand een rekening, deze is echter niet ondertekend. Even navraag bij het zorgkantoor gedaan en antwoord gekregen dat dit geen probleem is. Wat zij tevens mailde en ik niet wist, is dat ik ondanks de rekening ook nog declaratieformulieren moet invullen?
Met mijn andere zorgverleners vul ik declaratieformulieren in, maar niet met de zorginstelling.
groetjes,

Corine

Reactie van Hans

Hoi Corine

Nou, er zijn ook zorgkantoren die wel lastig doen over niet ondertekende facturen (bij een intensieve controle).
Naast een factuur ook nog eens een declaratieformulier invullen is echt flauwekul. Ik zou wel eens willen weten waar ik die 'verplichting' terug zou kunnen lezen.

Groet
Hans

Naam Yvet
Woonplaats Groningen
Land Nederland
Datum 22-12-2009 2009m 13:58:37

Hallo Hans,

Ik heb een arbeidsovereenkomst met 1 van mijn zorgverleners; vast bedrag per maand en vaste uren per maand op dezelfde dag. Als mijn zorgverlener extra uren werkt in een maand, hoe moet ik dat administratief doen? Moet hij dan over die maand een declaratieformulier invullen (nu krijgt hij iedere maand via de bank uitbetaald zonder declaratie formulier) en is dat voldoende? Of moet ik zijn contract wijzigen met een wijzigingsformulier over die maand en dan weer een wijzigingsformulier invullen in de volgende maand als hij weer als vanouds vaste uren werkt met een vast maand bedrag?
Bedankt, Yvet

Reactie van Hans

Hallo Yet

De uitbelaling loopt via de SVB begrijp ik? Neem dan contact op met de SVB om dat (bv inderdaad via een aanvullende declaratie) kort te sluiten.
Doe je zelf de administratie dan kan je zelf een extra betaling doen op basis van een declaratieformulier. De overeenkomst wijzigen kan ook. Dat is dus wel een 'nadeel' van de afspraak 'vast maandbedrag'.

Groet
Hans

Naam anita
Woonplaats maastricht
Land Nederland
Datum 22-12-2009 2009m 09:27:22

hoi yvonne
wij waren ook gekort op het pgb van mijn dochter en ik heb bezwaar ingediend
nu na 3 maanden gister het verlossend telefoontje van het ciz we hebben het pgb weer zoals voorheen superblij want het is niet te doen met zoon laag budget
groetjes anita

Naam yvonne
Datum 22-12-2009 2009m 08:27:31

Hallo hans,

Ik wil je heel erg bedanken voor de mogelijheid die jij via deze website bied om iedereen zicht voor te bereiden en om duidelijkheid te krijgen op vragen en problemen die we tegenkomen.

Het valt me op dat er bij wel heel veel mensen, net als bij ons, gekort is in de pgb (bij ons 60%) maar dat ik erg weinig lees over bezwaar die gemaakt wordt en wat de uitslag daarvan is. Op de een of andere manier heb ik altijd erg veel houvast gevonden in de berichten van anderen maar ik heb het gevoel dat ik er nu een beetje alleen voor sta met mijn bezwaar. Dus een oproep voor iedereen die een bezwaar heeft ingediend, laat even weten hoe het is afgelopen, het bied anderen een strohalm.

Groeten,

Yvonne

Ik wens je hele fijne feestdagen en een gezond en rustig 2010.

Reactie van Hans

Hoi Yvonne

Ik steun je oproep van harte.

Groet
Hans

Vorige misbruik - disclaimer - helpdesk - © write2me Volgende