Terug naar PGB Bericht schrijven
Bericht 8188 t/m 8207 van 13327
Naam Marielle
Datum 12-12-2009 20:20:32

Hoi Hans,

Bedankt voor al je adviezen. Ik heb er erg veel aan. Tevens een indicatie voor begeleiding groep gekregen met vervoer klasse 1. Ik kan nergens terug vinden om welk bedrag dat per jaar gaat. Weet jij dat? Groetjes Marielle :S

Reactie van Hans

Hallo Marielle

Homepage

Groet
Hans

Naam peter coppens
Datum 12-12-2009 17:53:08

Hallo allemaal,

Het mantelzorgcomplimentverhaal komt sinds dit jaar op EEN dag nauwkeurig qua omvang in een voor mij nog ondoorgrondelijk systeem; hoewel ik weet inmiddels dat als de (nieuwe; of her-)ciz-indicatie niet voldoende dagen bevat je GEEN mantelzorgcompliment krijgt;ook al kreeg je het daarvoor wel.( Dat rekenen ze weer bij de svb uit met een ""nieuw afgeregeld"" computerprogramma (nagevraagd)
Wie schrijft die blijft !!!!

Reactie van Hans

Hoi Peter

Soms hoop ik dat onze beleidsmakers ook een deze BOX lezen. Is toch niet te bevatten.

Groet
Hans

Naam moniek
Datum 12-12-2009 14:27:53

ook hier een raar verhaal omtrend het mantelzorgerscompliment, niet bekent bij de afdeling, hun verwijzen in ons geval naar BJZ, en hun weer terug naar de afdeling van de mantelzorgerscompliment............grrrr.
weer een telefoontje aan gewaagd.... (het gaat nog over 200 en BJZ duidelijk gemaakt dat hun het moeten doorgeven omdat anders de afdeling die er over gaat het niet weet..... ze gaan het uitzoeken en volgens de mevrouw van BJZ blijft het staan omdat je er recht op zou hebben om het weg te geven.

wordt vervolgt dus....men weet soms dus gewoon niet hoe en bij wie het ligt!

Naam Anne
Datum 12-12-2009 13:04:18

hallo

bericht gehad van de ciz moeten nu aanvullend info geven en dan IQ gegevens niet ouder dan 2 jaar

maar die hebben wij niet, gewoon een brief sturen met de oude gegevens en dan daar bij zetten dat wij geen andere IQ gegevens hebben ???

Reactie van Hans

Hoi Anne

Lijkt me wel. Ik weet niet of er terrecht twijfel is over de juistheid van de IQ bepaling maar het is natuurlijk ook van de gekke om kind/ouders/deskundigen steeds te belasten met zo'n onderzoek zonder echt inhoudelijke reden. Dat moet maar eens afgelopen zijn: het opvragen van onderzoeken enkel en alleen omdat het in de regeltjes staat.

Groet
Hans

Naam mari
Datum 12-12-2009 11:46:58

voor henrike,

wij hadden hetzelfde aan de hand. al 12 jaar pgb maar niet bekend bij de afdeling mantelzorgcompliment. ook bij ons heeft ciz niets doorgegeven aan die afdeling dat we voor het mantelzorgcompliment in aanmerking konden komen. nu heeft de afdeling mantelzorgcompliment niet de gegevens die de svb heeft. dat geven zij niet door aan elkaar.
daar zit het hem ook in waarschijnlij. het valt of staat dus met wat het ciz wel of niet doorgeeft aan de afdeling mantelzorgcompliment.

Naam Mieke
Datum 12-12-2009 08:45:28

Hallo Hans,
Waarschijnlijk een heel rare vraag! Voor mijn herindicatie begeleiding ben ik erg druk geweest met alles doorlezen en op een rijtje te krijgen. Na de telefonische afspraak kreeg ik net wat minder dan vorig jaar, maar wel geldig voor 2 jaar. (Helemaal voldoende zou het waarsch. niet zijn.) Toen heb ik de rest van mijn aanvraag nog ingediend (PV/VT/Beg.) en na dit gesprek kreeg ik veel meer geindiceerd maar deze keer maar voor een half jaar. Ik zie het niet zitten om over een half jaar weer zo'n uitgebreide aanvaag de deur uit te doen. (Ik word weer overspannen als ik aan de vorige denk). Is het raar als ik alsnog tegen het CIZ zeg dat ik liever alsnog het indicatiebesluit van alleen mijn herindicatie neem? Of snijd ik me daarmee voor een volgende keer in de vingers? Ik ben ook weer vreselijk bang dat ik na dit half jaar weer opnieuw moet aanvragen en misschien wel niets krijg, je weet het maar nooit met het CIZ. Alvast bedankt! Groeten, Mieke

Reactie van Hans

Hallo Mieke

Het is erg lastig (ik denk niet mogelijk) om een genomen besluit weer terug te draaien ten voordele van een ouder besluit (wat nog door zou lopen). Wat je ook kan doen (maar ook dat is weer investeren) bezwaar maken tegen de indicatietermijn van 6 maanden.

Groet
Hans

Naam Henrike
Datum 11-12-2009 21:58:52

Beste Hans, ik heb vorige week per mail contakt gezocht met SVB over het mantelzorgcompliment. Mijn dochter krijgt al 3 jaar PGB. Hun reactie was dat ze niet bekend is bij de SVB. CIZ hoort dat door te geven. Zijn er bijzondere voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen? Ik had begrepen dat het nu automatisch zou gaan.... Alvast bedankt!

Reactie van Hans

Hallo Henrike

Het moet een indicatie in functies en klassen zijn (dus geen ZZP), er moet een herindicatie (2009) hebben plaatsgevonden.

Groet
Hans

Naam Marilou
Datum 11-12-2009 19:33:28

Hans en Pieter,

De tarieven zullen inderdaad niet veel verschillen. Het verschil komt waarschijnlijk door de standaard- etmaal per week. Maar het is ontoereikend voor degenen die inderdaad elke week een etmaal nodig hebben. Nu wordt het 102, (logeren) en 53,- (een dagdeel) dus genoeg voor een of twee keer logeren per maand. Het meest zuiver zou toch zijn dat er een vergelijkbaar tarief toegekend zou worden, overeenkomstig met het aantal (met een ruime marge) dat de aanvrager van te voren heeft aangegeven.

Naam Mieke
Datum 11-12-2009 16:43:27

Hallo Hans,
Zojuist gesprek met CIZ gehad voor onze herindicatie. We hebben veel meer gekregen dan verwacht, maar voor een kortere periode ( 1/2 jaar), t/m juni. We willen het weer gaan inzetten op school. Maar kan ik dit bedrag ook verdelen over de rest van het jaar t/m december 2010??
Groeten, Miekeh,

Reactie van Hans

Hoi Mieke

Alleen als er dan na juni weer een nieuwe indicatie gegeven gaat worden.

Groet
Hans

Naam Saskia
Datum 11-12-2009 14:21:36

Beste Hans,

Onze dochter (7 jr) heeft ZZP VG06 als indicatiebesluit gekregen.Zij gaat voorlopig nog niet wonen, maar heeft wel deze indicatie nodig om al vast op een wachtlijst te komen te staan voor wonen.Als we het in PGB laten uitbetalen, krijgt ze maar 2 etmalen logeren. Gekoppeld aan TV moet Beg.Ind. worden. Wij willen Beg.Ind. gebruiken voor zorg thuis door door ons ingehuurde mensen.
Als we het in ZIN laten uitbetalen, krijgt ze meer etmalen logeren, maar kunnen we thuis alleen hulp inschakelen die we inhuren via de stichting waar ze ook logeert. Dat willen we niet.
Volgens Zorgkantoor Haaglanden kunnen we TV ook koppelen aan PV,maar dat mag dan weer niet volgens Zorgkantoor waar het logeerhuis onder valt.
We hebben dus veel geld in ZIN en veel minder in PGB. Doen we het in ZIN dan kan ze volop logeren, doen we het in PGB dan kan ze minder logeren en hebben we wel onze eigen mensen thuis.
Weet jij hier een oplossing voor?En mogen zorgkantoren verschillende regelshanteren?

Reactie van Hans

Hallo Saskia

Over het hanteren van verschillende regels gaan veel van de berichten. >:O
Ik denk dat je de financieel meest gunstige keuze moet maken. Met PGB neem je in ieder geval de regie.

Groet
Hans

Naam suzanne
Datum 11-12-2009 13:05:04

hallo Hans,

Ik heb voor mijn zoontje van 4 jaar een ZZP (VG05) toegewezen gekregen. Prima hoor.
Ik heb alles in een PGB gekregen. Dat vind ik zelf handig. Alleen OB dagpr. (kl.9)(KDC) heb ik laten omzetten in ZIN. Nu ontvang ik een beschikking van het zorgkantoor waarbij ze ook Act. beg. (kl 1) en OB alg. (kl. 5)omgezet hebben in ZIN. Dit is dus helemaal niet de bedoeling. Nu ontvang ik een bedrag per maand waar ik dus een hoop zorg niet meer kan betalen. Klopt dit of is het een fout van het zorgkantoor. Ik maak me zorgen.

Suzanne

Reactie van Hans

Hoi Suzanne

Dat lijkt me een fout van het zorgkantoor.

Groet
Hans

Naam marjo
Datum 11-12-2009 12:05:46

Hallo,

Een paar maanden geleden kreeg ik een formulier aangaande de voortgang van mijn PGB in het komende jaar. Ik heb er verder nog niets van gehoord, alleen kreeg ik een paar weken geleden een telefoontje van Domicura, dat ze een aanvraag hadden voor mij over natuurlijke hulp. Dat wil ik helemaal niet, dus dat heb ik ze gezegd. Verder heb ik niets meer gehoord. Mijn indicatie is tot 2012, mijn vraag is gaat mijn pgb dus door in het nieuwe jaar voor ob? Of moet ik het Zorgkantoor bellen? Alvast bedankt en fijnbe feestdagen, Groetjes Marjo

Reactie van Hans

Hallo Marjo

Neem inderdaad contact op met het zorgkantoor. Ik denk dat er een foutje gemaakt is door je indicatiebesluit te behandelen als zorg in natura ipv PGB.

Groet
Hans

Naam sandra
Datum 11-12-2009 11:06:28

Hallo,

Helaas met de herindicatie van klasse 2 naar klasse 1 gegaan met tv. Ciz geeft als antwoord waarom dat het in de beleidsregels staat dat geen klasse 2 meer geindiceerd word sinds een jaar.
Jammer want dit betekent een stuk minder logeren.

Groetjes Sandra

Reactie van Hans

Hallo Sandra

Zou ik wel willen lezen waar dat staat en waarom daar niet, als daar een noodzaak voor is, van af geweken kan worden.

Groet
Hans

Naam pieter
Datum 11-12-2009 07:29:04

Voor Marilou,

"Natuurlijk Hans zijn reactie even afwachten"

Maar die €208,00 voor een etmaal TV is toch een redelijk normale prijs voor logeren.
Het zal misaschien afhankelijk van de handicap zijn , maar mijn dochter krijgt bij ieder etmaal 2 dagdelen geindiceerd en dan kom je ongeveer ook op dit bedrag en dan is het aan jou om die zorg in te kopen zo voordelig mogelijk natuurlijk.
We hebben zelfs wel logeerhuisen gehad die voor 2 etmalen incl begeleiding € 480,00 rekenden.
Denk toch dat het in dit "wereldje" ongeveer de prijs zal zijn bij AWBZ gerealiteerde logeerhuisen.
Maar wacht ook Hans zijn reactie maar even af.

gr Pieter

Reactie van Hans

Hoi Pieter

Die is dus bijna hetzelfde als jouw reactie,

Groet
Hans

Naam piet
Datum 10-12-2009 23:52:48

Hoi Hans, ik heb het al eens in een bericht gezien, maar zou ik nog een keer die naam mogen hebben van die juristen die gespec. in awbz zijn. Of hebben andere lezers goede ervaringen met bepaalde advocatenkantoren, dan hoor ik dat graag. Alvast dank !!

Reactie van Hans

Hallo Piet

Kijk eens op Homepage

Groet
Hans

Naam Ria
Datum 10-12-2009 21:59:02

Hallo Hans
Ik las het bericht van JV uit Emmen. ook wij moesten toen we een herindicatie voor onze zoon aan vroegen( 18, PDD-NOS) een nieuwe diagnose meesturen en een uitgebreid evaluatieverslag van de hulpverlener met daarin de gestelde doelen en de evaluatie daarvan. Een nieuwe diagnose hebben we niet gedaan, PDD is een stabiele stoornis. Zonder telefoongesprek o.i.d kregen wij deze week bericht dat wij begeleiding 4-6,9 uur over hielden. Voor de rest vond het CIZ dat wij de gebruikelijke zorg gaven en dat het helpen bij douchen, lich. hygiene en...en...en... alleen maar begeleiding was dus dat valt onder die uren.Daar klopt niets van want onze zoon is 18 en zou dan die hulp eigenlijk helemaal niet nodig horen te hebben. We klagen niet; we zijn allang blij dat we nog iets krijgen.Maar het klopt dus wel dat het CIZ echt tekst en uitleg vraagt.
Wij moesten overigens ook een plan overleggen met de doelen die we nu willen gaan bereiken en hoe we denken dat te gaan doen.
Groetjes, Ria

Reactie van Hans

Hallo Ria

Het klopt datze het vragenmaar of het ook volgens de regels is.....
Uit jouw ervaring blijkt al hoe wisselend CIZ met regels omgaan. Hoe kan er bij een 18 jarige sprake zijn van gebruikelijke zorg?

Groet
Hans

Naam Marilou
Datum 10-12-2009 21:55:46

Aanvulling op 9-12, aanvulling Tijdelijk Verblijf
Beste Pieter en Hans,
In 2010 wordt per etmaal €102,-als tarief gehanteerd voor PGB.
Voor mijn zoon verliep de TV voorheen via zorg in natura en de begeleiding per PGB. Na de herindicatie (oktober 2009) kon dat niet meer gecombineerd worden in het systeem van CIZ. Dus gaat ook TV via PGB lopen. op zich geen punt. In 2007 (ZIN) werd echter voor een dag logeren met dagopvang een tarief gehanteerd van 208,- bij de instelling waar hij logeert. Het zal nu iets verhoogd zijn. Een groot verschil in elk geval, dit roept vragen op. Ook wij hebben overigens een dagdeel begeleiding groep in combi met TV geïndiceerd gekregen.

Reactie van Hans

Hallo Marilou

Rond de 200 euro voor een etmaal verblijf + dagbesteding is inderdaad een gangbaar logeer tarief. Dat zou ongeveer kloppen met indicatie TV + 2 dagdelen begbeleiding groep.

Groet
Hans

Naam corina
Datum 10-12-2009 21:03:09

Hoi Hans,
Ik heb het nieuwe formulier voor de herindicatie Aanvraag AWBZ zorg in huis. ( de ondersteunende begeleiding route heb ik achter de rug, heb 2 uur minder gekregen maar 2 uur meer persoonlijke verzorging dus ala voorruit ik klaag niet). Mijn indicatie loopt op 15-2-2010 af dus moet ik een nieuwe aanvragen. Nu mijn vraag. Op dit formulier bij punt 9a welke zorg heeft u nodig kun je invullen:
pers verz/verpleging/begeleiding/verblijf in een instelling/behandeling/ik weet niet welke zorg ik nodig heb.Nu heb ik al lang pers verzorging/onderst begeleiding (nu dus begeleiding) en tijdelijk verblijf. MAAR tijdelijk verblijf staat niet op het formulier bij punt 9A. Gebeld met het ciz, meerdere malen en iedereen zegt iets anders. De een zegt invullen bij begeleiding de ander zegt invullen bij verblijf??? Ik snap er niks van. Help.Help? Alvast bedankt he Hans, groetjes Corina

Reactie van Hans

Hallo Corina

Vul het in bij verblijf (en schrijf er evt. achter 'tijdelijk'.

Groet
Hans

Naam corine
Datum 10-12-2009 20:28:15

Hallo Hans,

Ik lees net een berichtje hieronder over een handtekening op de faktuur.

Wij kopen zorg in bij een zorginstelling, daar staan de uren, naam v.d. begeleider,kvk nummer ingevuld, maar deze wordt niet ondertekend.

Moet de zorginstelling alle rekeningen ondertekenen?

groetjes,

Corine

Reactie van Hans

Hoi Corine

Als het zorgkantoor daar om vraagt wel.

Groet
Hans

Naam San
Datum 10-12-2009 17:09:40

Hoi Hans,
Even een vraag. Ik hoorde laatst van iemand dat onder alle rekeningen verplicht een handtekening moet staan vd hulpverlener of instantie. En dat alleen de naam niet voldoende is voor het zorgkantoor. En dat ze daar moeilijk over kunnen gaan doen. Weet jij dat? Heb al gegoogled, maar kan het niet terug vinden... Het is hier 1 wirwar van onzekerheden Hoop dat je me ff kunt helpen met deze vraag.

Ben je zoals altijd zeer dankbaar!! TOP site!!

Reactie van Hans

Hallo San

Dat klopt. Je kunt dat ook oplossen door 'in opdracht' te ondertekenen.

Groet
Hans

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende