Terug naar PGB Bericht schrijven
Bericht 8444 t/m 8463 van 13583
Naam grietje
Datum 22-12-2009 2009m 21:39:26

nog een vraagje over het vervoer wat mag je dan rekenen per weekend of week 50.50 of 100.98
en km vergoeding??????????
Ik snap er eigenlijk maar weinig van. Ik vind dat je maar in het diepe wordt gegooid en zoek het zelf maar lekker uit!

groeten grietje.

Reactie van Hans

Hoi Grietje

Ik ben een beetje 'badmeester'.
Vervoer: dat kan je aan een zorgverlener (of vervoerder) per uur of op basis van een factuur betalen. Wel ook een zorgovereenkomst maken.
Km vergoeding is alleen mogelijk voor woon-werk verkeer van je hulpverleners (die bv zorg thuis komen geven).

Groet
Hans

Naam corine
Datum 22-12-2009 2009m 20:03:44

Hallo Hans,

Dit is een stukje uit de mail van het zorgkantoor:

Bij iedere zorgverlener, zelfs bij een inwonend familielid of partner, dient een declaratieformulier bijgehouden te worden.

Ik heb de zorginstelling ook al gemaild over de handtekening op de rekeningen. Zal er dan toch maar op staan.

gr.

Corine

Reactie van Hans

Hoi Corine

Uitzondering moet zijn (en anders houden ze er toch echt hun eigen spelregels er op na) als er zorg gegeven is op basis van facturen (achteraf) of op basis van een vast maandbedrag.

Groet
Hans

Naam Anja
Woonplaats hilversum
Datum 22-12-2009 2009m 19:49:46

Hallo Hans,

bij de eindverantwoordingspapieren voor afgelopen half jaar zat ook een lijst met wat wel en niet vergoed mag worden. Heel handig.
Bij -begeleiding- moet je gespecificeerde nota's gaan toesturen naar het zorgkantoor. Zou dat gelden voor 2009 of voor 2010?
En als je jezelf of een buurmeisje uitbetaald wat zet je dan op zo'n gespecificeerde nota?
tot nu toe betaalde ik een vast maandbedrag aan mezelf uit(volgens het contract) en aan mijn buurmeisje betaalde ik volgens een uurtarief en maakten we daar een maandoverzichtje van.
Heb jij enig idee wat er nu verwacht wordt? Maak ik dan een eindnota op met de geleverde zorg ofzo? Of uitleg over de zorg?
Of stuur ik het gewoon terug zoals vorig jaar en wacht gewoon af?

Reactie van Hans

Hoi Anja

Welk zorgkantoor? Zou je me een scan kunnen mailen ( hdb@ziggo.nl ) van die brief. Klinkt als extra administratief werk waar we echt niet op zitten te wachten en die ook echt niet nodig is.

Groet
Hans

Naam corine
Datum 22-12-2009 2009m 19:03:28

Hans,

Ik heb een contract met een zorginstelling. Zij sturen iedere maand een rekening, deze is echter niet ondertekend. Even navraag bij het zorgkantoor gedaan en antwoord gekregen dat dit geen probleem is. Wat zij tevens mailde en ik niet wist, is dat ik ondanks de rekening ook nog declaratieformulieren moet invullen?
Met mijn andere zorgverleners vul ik declaratieformulieren in, maar niet met de zorginstelling.
groetjes,

Corine

Reactie van Hans

Hoi Corine

Nou, er zijn ook zorgkantoren die wel lastig doen over niet ondertekende facturen (bij een intensieve controle).
Naast een factuur ook nog eens een declaratieformulier invullen is echt flauwekul. Ik zou wel eens willen weten waar ik die 'verplichting' terug zou kunnen lezen.

Groet
Hans

Naam Yvet
Woonplaats Groningen
Land Nederland
Datum 22-12-2009 2009m 13:58:37

Hallo Hans,

Ik heb een arbeidsovereenkomst met 1 van mijn zorgverleners; vast bedrag per maand en vaste uren per maand op dezelfde dag. Als mijn zorgverlener extra uren werkt in een maand, hoe moet ik dat administratief doen? Moet hij dan over die maand een declaratieformulier invullen (nu krijgt hij iedere maand via de bank uitbetaald zonder declaratie formulier) en is dat voldoende? Of moet ik zijn contract wijzigen met een wijzigingsformulier over die maand en dan weer een wijzigingsformulier invullen in de volgende maand als hij weer als vanouds vaste uren werkt met een vast maand bedrag?
Bedankt, Yvet

Reactie van Hans

Hallo Yet

De uitbelaling loopt via de SVB begrijp ik? Neem dan contact op met de SVB om dat (bv inderdaad via een aanvullende declaratie) kort te sluiten.
Doe je zelf de administratie dan kan je zelf een extra betaling doen op basis van een declaratieformulier. De overeenkomst wijzigen kan ook. Dat is dus wel een 'nadeel' van de afspraak 'vast maandbedrag'.

Groet
Hans

Naam anita
Woonplaats maastricht
Land Nederland
Datum 22-12-2009 2009m 09:27:22

hoi yvonne
wij waren ook gekort op het pgb van mijn dochter en ik heb bezwaar ingediend
nu na 3 maanden gister het verlossend telefoontje van het ciz we hebben het pgb weer zoals voorheen superblij want het is niet te doen met zoon laag budget
groetjes anita

Naam yvonne
Datum 22-12-2009 2009m 08:27:31

Hallo hans,

Ik wil je heel erg bedanken voor de mogelijheid die jij via deze website bied om iedereen zicht voor te bereiden en om duidelijkheid te krijgen op vragen en problemen die we tegenkomen.

Het valt me op dat er bij wel heel veel mensen, net als bij ons, gekort is in de pgb (bij ons 60%) maar dat ik erg weinig lees over bezwaar die gemaakt wordt en wat de uitslag daarvan is. Op de een of andere manier heb ik altijd erg veel houvast gevonden in de berichten van anderen maar ik heb het gevoel dat ik er nu een beetje alleen voor sta met mijn bezwaar. Dus een oproep voor iedereen die een bezwaar heeft ingediend, laat even weten hoe het is afgelopen, het bied anderen een strohalm.

Groeten,

Yvonne

Ik wens je hele fijne feestdagen en een gezond en rustig 2010.

Reactie van Hans

Hoi Yvonne

Ik steun je oproep van harte.

Groet
Hans

Naam Adriana
Woonplaats Zb
Land Nederland
Datum 22-12-2009 2009m 00:07:00

Hallo Hans,

Ik heb een aangepaste beschikking gekregen over 2010.
BGVER 2dd/wk en BGIND 2-3.9 uur/week
De BGVER waar kan ik terugvinden waar dat aan besteed mag worden want mijn zoontje krijgt wel begeleiding maar individueel en niet in een groep en ik vervoer hem zelf. Nu komt er eens in de 2 wk een middag iemand voor hem thuis en vanwege dat ik de zorg alleen voor hem heb op don avond iemand enkele uren maar daar is het totaalbedrag BGIND niet toereikend voor. Mag ik BGVER ook daarvoor gebruiken?

Alvast hartelijk bedankt voor het antwoord en fijne dagen.

Gr. Adriana

Reactie van Hans

Hallo Adriana

Je mag PGB besteden aan AWBZ zorg (en of dat nu individueel is of in een groep of zelfs persoonlijke verzorging dat maakt verder niet uit.
Ga je gang dus.

Groet
Hans

Naam Ingrid
Datum 21-12-2009 2009m 22:56:34

Hoi Hans, nav de papierkraam voor de nieuwe functie Begeleiding, heb ik een tel. gesprek met CIZ gehad en werd gezegd dat het minimaal hetzelfde zou blijven en dat werd gelukkig ook schriftelijk bevestigd. Ik blij, zorgverleners blij. Krijg ik afgelopen weekeinde de toekenningsbesch. van het Zorgkantoor met alleen PV en VBTYD!! Stress alom. Afgelopen nacht alvast een conceptmail voor jou klaargemaakt, maar vandaag toch maar eens gebeld: er was een fout gemaakt, ik had een brief van ze moeten krijgen en de papieren liggen klaar voor verwerking. Weer blij, maar ... eerst maar echt zwart op wit.

Reactie van Hans

Hoi Ingrid

Ja, ze weten met dit soort foutjes (en ik hoor het helaas te regelmatig) ouders aardig de gordijnen in te krijgen, om maar niet te spreken over de slapeloze nachten.

Succes en groet
Hans

Naam ans
Datum 21-12-2009 2009m 21:31:53

Hallo Hans,

Ik moet een herindicatie aanvragen ivm met de nieuwe regeling begeleiding. nu ben ik de formulier aan het invullen en het valt mij op dat ik nergens tijdelijk verblijf tegenkom (logeren) weet u of dat is weggehaald, en of ik dat nog wel kan aanvragen. we zijn er al helemaal aan gewend dat ze op zaterdag en zondag niet thuis is. Op school krijgt mijn dochter nu 3 dagen per week 1 op 1 beg. dat wordt betaald vanuit het pgb. De school wil uitbreiding en ik vraag mij af of ik die wel krijg. heeft iemand nog suggesties.

Groetjes
Ans.

Reactie van Hans

Hallo Ans

Dat kan je er gewoon bijschrijven of gebruik maken van het hokje verblijf.
School: dan zullen ze toch echt aan de slag moeten om een goede motivatie te schrijven.

Succes en laat het weten.

Groet
Hans

Naam anita
Woonplaats maastricht
Land Nederland
Datum 21-12-2009 2009m 18:01:45

hoi hans
bedankt voor je bericht nee ik doe alles zelf.
vandaag foon gehad van het ciz was een foutje?
ik had individuele beg. klasse 2 ga nu naar klasse 4 en krijg persoonlijke verzorging klasse 3 erbij!
ben superblij want het was niet meer te doen en ook trots op mezelf met het bezwaar wat ik zonder hulp heb gedaan.

verder wens ik iedereen fijne feestdagen en een gezond 2010
en een dikke pluim voor hans

Reactie van Hans

Hoi anita

Goed gedaan inderdaad.Ik ben ook trots op je en bedankt voor de pluim: die gaat onder de kerstboom.

Groet
Hans

Naam Gerjanne
Woonplaats Aalten
Datum 21-12-2009 2009m 14:13:30

Hallo Hans,

Ik heb een brief gekregen van het CIZ met een afspraak voor telefonisch onderzoek in januari. Dit ivm de herindicatie begeleiding, waarvoor wij in september de aanvraag hebben opgestuurd. (voor mijn dochter van 3 met downsyndroom)
Nu wil ik dit gesprek graag kunnen voorbereiden, en heb ik zojuist gebeld met de vraag of ik de vragen die ze dan willen stellen van te voren kan krijgen. Maar dit doen ze dus niet werd mij verteld.
Moet ik hiermee akkoord gaan? Hoe kan ik dit gesprek dan wel zo goed mogelijk voorbereiden?

Groeten Gerjanne

Reactie van Hans

Hoi Gerjanne

Ja dat lijkt mij ook erg lastig. Persoonlijk zou ik daar niet mee akkoord gaan, maar ja, ik ben wel een beetje eigenwijs

Groet
Hans

Naam Jochem
Woonplaats Beemster
Datum 21-12-2009 2009m 14:08:20

Beste Hans,

Ons zorgkantoor zit in Zwolle.
Onze dochter van 14 heeft ZZP VG07, en die is vorig jaar volledig in PGB omgezet, met uitzondering van het dagverblijf.
Het zorgkantoor heeft budgetgarantie afgegeven, maar wil die weer intrekken omdat een deel van de zorg in natura wordt afgegeven.

Wat nu?

Het is zo gegaan:
Omdat de beschikking onduidelijk opgesteld is, heb ik gevraagd om duidelijkheid. Ik krijg via email de volgende reactie: "D.d. xxx is een beschikking afgegeven. In dit geval is er wel budgetgarantie toegepast.
Aangezien er binnen de indicatie ook gebruik wordt gemaakt van zorg in natura, is er eigenlijk geen recht op budgetgarantie.
Dit geldt n.l. alleen, wanneer de gehele indicatie in PGB is.
We zullen hier intern nog overleg over hebben, of we de beschikking nog weer aanpassen.
U ontvangt zonodig nog een nieuwe beschikking."

Reactie van Hans

Hoi Jochem

Wel raar, dat je als er een deel natura wordt genoten, er dan geen budgetgarantie gegeven kan worden. Dat zouden ze toch gewoon moeten kunnen uitrekenen.

Informeer eens bij je ouderorganisatie.

Groet
Hans

Naam celine
Datum 21-12-2009 2009m 14:04:06

hallo Hans,
ik beheer sinds 4 mnd het buget van onze zoon
werd eerst behhert door een buro waar we ook begeleiding van hebben nieuwe prijs per uur€ 69,50 per uur!
de toekenning loopt van mei tot mei.
Ik krijg in januari nieuw voorscht maar krijg factuur van december straks die ik daar van moet betalen want het geld is nu op.
ma
kan dat wel en hoe verantwoordt je dat dan nu in jan of in juli.
en als het niet kan heb ik dus een probleem of weet je iets anders dan
bedankt en fijne dagen
groeten celine

Reactie van Hans

Hallo Celine

Dat kan feitelijk niet. /-O
Voorschotten 2010 kan je besteden aan zorg in 2010 (en dus niet december 2009).
Wat is de oorzaak dat je geen ruimte meer in het PGB 2009 hebt om ook de facturen van december te betalen?

Groet
Hans

Naam corine
Datum 21-12-2009 2009m 13:12:46

Hallo Hans,

Ik heb ook de nieuw beschikking voor 2010 binnen. Bij eigenbijdrage staat 0 ingevuld.
Dus voor kinderen is er geen eigen bijdrage.
Fijne dagen!

groetjes,

Corine

Reactie van Hans

Naam Christa
Datum 21-12-2009 2009m 10:56:03

Hoi Hans,

Ik wil jou en je gezin een hele fijne kerst en heel goed 2010 toewensen! Geniet ervan met je gezin!
Bedankt voor alle antwoorden en tips die je afgelopen jaar weer hebt gegeven hier!

Groetjes, Christa

Reactie van Hans

Naam anita
Woonplaats maastricht
Land Nederland
Datum 21-12-2009 2009m 00:14:36

hoi hans
ik weet t ff niet meer
heb je op de hoogte gehouden over mn bezwaarschrift nu na 8 weken ik gebeld naar het ciz dossier was kwijt zou teruggebeld worden niet dus dag erna ik zelf teruggebeld dossier was er gewoon alles was in orde ze zoude kijke of ze brief hadde met toestemming opvragen gegevens en dan zou het snel zijn afgehandeld
de dag dat ik had teruggebeld ook een brief hier thuis gedateerd met de dag dat ik de de dag ervoor had gebeld!! met het verzoek tot komen naar het ciz voor toelichting bij hoorzitting!!
na het bezwaarschrift heb ik telefoon gehad of ik mijn bezwaar hier thuis of telefonisch wilde toelichten heb dus gekozen voor hier thuis en volgens deze mevr. zou zij alles doorgeven naar bezwaar en zou ik dan een antwoord krijgen op mijn bezwaar(wel of niet toegekend)nu moet ik dus opeens naar een hoorzitting een dag is een dossier weg de andere dag is het er weer is dit normaal??? wat moet ik doen??

Reactie van Hans

Hallo Anita

Krijg je hulp, van een jurist, bij je bezwaar? Verwijs het CIZ naar de eerdere afspraak en vraag dan om inderdaad om die afspraak bij je thuis.

Groet
Hans

Naam grietje spinder
Woonplaats Frieschepalen
Land Nederland
Datum 20-12-2009 2009m 22:01:26

Onze zoon krijgt pgb en nu staat er ook begeleiding dagdelen inclusief vervoer. Wat mag ik daar precies onder verstaan vervoer naar logeer adres (heen en terug en heen en terug reis voor halen en brengen) en ook de tijd die je ervoor kwijt bent???
Ik laat de financie door de svb doen moet ik dan ook aldoor alles copieren de declaratieformulieren

bvd voor het antwoord. /-O

Reactie van Hans

Hallo Grietje

Vervoer is dan een functie, een taak die je door een zorgverlener (of vervoerder) kan laten uitvoeren. Je kunt het ook zelf doen, dan is het natuurlijk ook gewoon salaris.
De SVB kan uitbetaling doen nadat ze van je info hebben gekregen over de gewerkte uren, bv via een declaratieformulier. Dat kan ook digitaal via hun site.

Groet
Hans

Naam esther
Woonplaats hoogeveen
Datum 20-12-2009 2009m 19:51:20

hoi hoi
vraagje ik lees dat je 1.5 % vrij mag besteden maar van wel bedrag moet ik dat rekenen dan van het bruto bedrag dat ik toehebgekend gekregen ?
en hoe moet ik dat gaan verantwoorden ?

groetjes esther

Reactie van Hans

Hallo Esther

Van het bruto PGB. Het bedrag staat, als het goed is ook precies op de toekeningsbeschikking. Vraag er anders, naar het exacte bedrag, naar bij je zorgkantoor.

Groet
Hans

Naam angeliena
Woonplaats halsteren
Datum 20-12-2009 2009m 11:59:51

De functies OBDAG en OBALG zijn vervangen door Begeleiding individueel. U kunt dus begeleiding inschakelen om de dag te structureren en om beter de regie te kunnen voeren over het eigen leven. Maar ook dagverzorging of dagbesteding, of hulp bij het leren zorgen voor het eigen huishouden. Omdat u bent geïndiceerd voor begeleiding met vervoer dan mag u het PGB ook besteden aan de voor uzelf gemaakte kosten van vervoer.

Dit was een antwoord op mijn vraag van zorgkantoor over de veranderingen voor 2010

wij als ouders verzorgen deze zaken voor onze autistische zoon, mijn man vooral het stuctuur gedeelte en ik voor aktiviteiten buitenhuis om hem in contact met derden te brengen. kan ik dit zo behouden en hoe moet ik de vergoeding van vervoer zien?

hoop op een reactie
groeten angeliena

Reactie van Hans

Hallo Angeliena

Jullie kunnen je werkzaamheden inderdaad voortzetten onder de noemer begeleiding. Vervoer, als functie, kan je alleen inzetten als het ook op het indicatiebesluit staat. Dat is verder geen 'vergoeding' maar ook gewoon salaris voor een vervoerder.

Groet
Hans

Vorige misbruik - disclaimer - helpdesk - © write2me Volgende