Terug naar PGB Bericht schrijven
Bericht 8586 t/m 8605 van 13725
Naam jennifer
Woonplaats veenhuizen
Land Nederland
Datum 07-01-2010 2010m 13:52:54

Hallo,
ben nieuw hier ,ik zal me even in t kort voorstellen,ik heb 3 dochters,9,7,2 jaar,die van 7 is autistisch en heeft een matige verstanderlijke beperking,sinds ruim een jaar heb ik pgb voor begleiding,dit zorgt ervoor dat we wat oa normaler kunnen functioneren als gezin en we de aandacht tussen de andere gezinsleden beter kunnen verdelen,om een lang verhaal kort te maken,ook ik krijg binnen kort een gesprek met ciz,heb er nu nog slapenloze nachten over,ga ik nu echt mijn pgb kwijt raken? ik heb alle info betreft beleids regels enz... al gelezen ook bij het ciz, mijn hoofd zit vol ik kan er wijnig mee alles is vaag.
heeft er iemmand nog advies, zijn er ook positive berichten , van mensen die in mijn soort situatie,zitten ,die wel weer gewoon een indicatie voor begleiding,hebben gekregen.
verder wens ik iedereen sterkte toe.

Reactie van Hans

Hoi Jennifer

Die zijn er zeker wel. Een tip die ik je nog kan meegeven is om eens goed en volledig alle zorg en begeleidingsmomenten (over een week) op papier te zetten. Dan kan je dat voorlezen. Het moet dan vooral om de thema's zelfstandigheid, zelfredzaamheid, moeilijk gedrag, noodzaak toezicht ivm veiligheid enz. Dat allemaal in vergelijking met leeftijdgenoten.

Groet
Hans

Naam Yvonne
Datum 07-01-2010 2010m 12:48:22

hallo,

Ik heb ook zo'n uitstel bezwaar brief gekregen en ben direkt in e telefoon geklommen met een aantal instanties. De noodmaatregel is voor veel mensen heel vervelend maar voor anderen een maatregel om tijdens het bezwaar wel gewoon de zorg te blijven door betalen. Ik persoonlijk heb liever dat ze het dossier goed bekijken als dat het wordt afgeraffeld en daaruit een verkeerde conclusie wordt gedaan.
De indicatie loopt tot 1 mei en indien het bezwaar voor i mei wordt afgehandeld wordt die indicatie aansluitend op de indicatie van 1 mei afgegeven, er hoeft dus niet te worden terugbetaald. Ook ik zit te wachten op een spoedige afhandelng want ik moet onze dochter inschrijven op en wachtlijst voor een NOVO woonvorm en daar heb ik en zzp voor nodig die ik bij de herindicatie niet kreeg budget werd gekort met 60%. Hoe raar het ook klinkt, ik heb nu tot eind april weer lucht en genoeg tijd om iedereen die met mijn dochter te maken heeft een ondersteunende mail naar bezwaar sturen.

Naam petra
Woonplaats steenwijk
Land Nederland
Datum 07-01-2010 2010m 12:35:10

hoi,hans ik heb een vraag:mijn zoon had eerst een op een begeleiding en dit is veranderd in dagdeling in groeps verband,klopt dit?en wat betekend dit dan?want anders is de zorgvraag veranderd,o en nog een snelle vraag onze zoon heeft nu meer dan 1000 euro meer gekregen dan vorig jaar klopt dit dan wel?of moet ik het zorgkantoor even bellen voor info?alvast weer bedankt voor de antwoorden[je bent een kanjer]groetjes petra

Reactie van Hans

Hoi Petra

Dat kan zo besloten zijn door de indicatiesteller. Deze denkt dan dat het ook mogelijk is (=goedkoper) om je zoon begeleiding in groepsverband te laten krijgen. Het kan ook zomaar dat het toch een beter PGB geeft. Kijk voor de tarieven op mijn website.

Groet
Hans

Naam inside
Woonplaats arnhem
Datum 07-01-2010 2010m 10:12:53

@Christa

dit staat er in de brief hoe de afwikkeling en wie het gaat betalen staat er idd niet in .is ook niet mijn bedoeling om meer vragen te creŽren maar het is toch info die ik wou delen voor mensen die zich afvragen hoe en wat heb er zelf ook geen invloed op maar het geeft iig een inducatie hoe ze der mee om gaan /-O

Reactie van Hans

Hoi Inside

Er blijven zo helaas altijd weer onduidelijkheden over. Ik kan me voorstellen dat een zorgkantoor pas over gaat tot toekennen als er een (tijdelijk) nieuw besluit is genomen door het CIZ (die dan tegemoet zou moeten komen aan het bezwaar.

Het zijn steeds opnieuw lapmiddellen. Ik voorzie voor de helft van 2010 nog veel meer problemen bij CIZ (helaas).

Groet
Hans

Naam Christa
Datum 07-01-2010 2010m 09:10:24

Beste Inside,
Nav je bericht, nu even niet een vraag voor mezelf maar voor de degenen die er mee te maken hebben. De gedupeerden die aan de normen voldoen mogen de begeleiding doorzetten totdat er een echte uitspraak is. Maar ik lees nergens wie dat betaald. Moeten die mensen dat voorschieten? Dat is voor een aantal toch niet te doen. Voor diegenen waar de zorgkosten zo hoog zijn dat het niet voor te schieten is hebben toch niets aan zo'n oplossing?
Groetjes, Christa

Naam inside
Woonplaats arnhem
Datum 07-01-2010 2010m 07:01:38

dit is een nieuwsbrief van 05-01-210 van het ciz hoop dat de mensen der wat aan hebben

schrijf wel vaker wat op als ik wat wil weten van hans ben daar ook vaak geholpen daar door hoop zo wat terug te doen(nou net onder mijn eigen naam daarvoor begrip )

Reactie van Hans

Dank je wel.

Groet
Hans

Naam inside
Woonplaats arnhem
Datum 07-01-2010 2010m 06:56:08

VERVOLG
de gemaakte afspraken geld alleen voor clienten van wie het ciz voor 17 december 2009 een bezwaarschrift ontvangen heeft en waarvan de behandeltermijn wordt overschreden.nieuwe bezwaarschriften worden gewoon binnen de wettelijke termijn afgehandeld

BRIEF NAAR CLIENTEN
clienten die voor 17 december een bezwaarschrift bij het ciz hebben ingediend ontvangen een brief.hierin staat wat de consequenties zijn voor hun persoonlijke situatie.clienten die hun zorg in natura ontvangen kunnen de brief van het ciz gebruiken om zorg te krijgen bj hun zorgaanbieder.de zorgkantoren beschikken inmiddels over de lijst van clienten waar voor de begeleidng nog even kan worden voortgezet ook het college voor zorgverzekeringen is hierover geinformeerd.pgb-houders ontvangen in januari van hn zorgkantoor een nieuwe toekenningsbeschikking tot 1 mei 2010

Naam inside
Woonplaats arnhem
Datum 07-01-2010 2010m 06:45:07

CIZ INFO

VERTRAGING IN AFHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN

Het centrum indicatiestellingen zorg (ciz) heeft de afgelopen maanden onverwacht veel bezwaarschriften ontvangen.waardoor deze niet allemaal binnen de wettelijke termijn afgehandeld kunnen worden.het ciz en het ministerie van vws hebben daarom een afspraak gemaakt

de plotselinge toename van het aantal bezwaarschriften hangt nauw samen met de pakketmaatregelingen 2009.clienten hebben vooral bezwaar aangetekend tegen het verminderen op stoppen van de aanspraak op(ondersteunde en activerende begeleiding).mensen die een bezwaarschrift hebben ingediend tegen verlies van de begeleiding mogen volgens de afspraak de begelieding voortzetten tot zij de uitspraak op hun bezwaarschrift ontvangen,vanaf dat moment hebben ze recht op zorg die in de uitspraak is beschreven

Naam mak
Woonplaats den helder
Datum 07-01-2010 2010m 00:03:32

hallo hans..

even een vraagje.. Ik huur mezelf ook in voor mijn zoontje... moet ik ook een declaratie formulier in vullen of volsta ik met een arbeidsovereenkomst.

alvst bedantk
groetjes B

Reactie van Hans

Hallo Mak

Als je in de zorgovereenkomst een vast maandbedrag hebt afgesproken is dat voldoende. Heb je gekozen voor 'variabel uren' dan moet je inderdaad per maand een declaratieformulier invullen.

Groet
Hans

Naam Zeb
Woonplaats Nederland
Datum 06-01-2010 2010m 18:48:30

Hallo Hans en San,

Vandaag precies dezelfde brief gekregen, als San op 6 januari (vandaag dus). Ook wij zouden bericht krijgen, uiterlijk gisteren (ook eind augustus bezwaar aangetekend, 9 december jl. telefonische hoorzitting gehad, 4 weken later, zouden we uitsluitsel krijgen, maar dus NIET!) Dat het alsnog niet luktte ivm het grote aantal bezwaarschriften en dat het wel enkele maanden zal duren, voordat we bericht krijgen!

Inmiddels een tekort van enkele duizenden euro's sinds 22 juli 2009. Wat kunnen we in hemelsnaam hiertegen doen?

Heb al de hele dag tevergeefs geprobeerd, telefonisch contact te krijgen met afdeling bezwaar van CIZ. Telefoon lijkt te zijn afgesloten e/o ZOOO druk, dat je er niet doorheen komt (continu in gesprek toon)

Bij een andere afdeling van CIZ wel medewerker aan de lijn gehad en bericht achtergelaten of ze me terug konden bellen. Weer NIETS gehoord.

Dit is te schandalig voor woorden, ik ben radeloos. Iemand een goede raad?

Reactie van Hans

Hallo Zeb

Stap samen naar de rechter.

Maak ook melding bij Per Saldo en andere belangenorganisaties. Laat je juridisch advieseren. Bv via je rechtsbijstand verzekering. Niet accepteren. Een budgethouder moet zich aan strenge regels houden (moet jij eens te laat zijn met het aanvragen van een herindicatie: dan weet het CIZ opeens wel van de 6 weken termijn), dat mag je ook eisen van andere partijen.

Hou ons hier op de hoogte?

Groet
Hans

Naam San
Woonplaats NL
Datum 06-01-2010 2010m 16:51:07

Hoi hans,
Ik baal als een.. We hadden nieuwe indicatiebesluit op eind aug 2009. Wij hebben bezwaar ingediend en kregen nadien bericht dat ze niet binnen termijn..blablabla... Nu zouden we het begin januari te horen krijgen. Nu vandaag brief van CIZ...Dat het alsnog niet luktte ivm het grote aantal bezwaarschriften en dat het wel enkele maanden zal duren, voordat we bericht krijgen.. En dat tot die tijd indicatie van aug 2009 geldt. Met als gevolg..Ik er uiteindelijk weinig aan heb, aan klasse hoger, omdat ik geen zorg in kan kopen als ik geen geld heb..zeg maar. Vorig jaar 600 euro tekort...Mag dit allemaal??

Reactie van Hans

Hallo San

Naar mijn mening niet. Stap naar de rechter.

Groet
Hans

Naam k
Datum 06-01-2010 2010m 16:26:26

Hallo Hans,

Weet jij voor hoeveel uur begeleiding klasse 1 met vervoer staat ?

Bedankt

Reactie van Hans

Hallo k

Je bedoelt Begeleiding groep klasse 1 (incl. vervoer). Dat is begeleiding in groepsverband gedurende 4 uur.

Groet
Hans

Naam K. T
Datum 06-01-2010 2010m 16:19:21

Tijd voor nieuwe verkiezingen
Alsof ouders met een gehandicapt kind of met een beperking al niet genoeg spanningen hebben gehad met alle herindicaties. Dit kabinet moet bezuinigen, dan maar op de groep met de minste weerstand. Wat ik niet begrijp is dat uiteindelijk zal blijken dat de kosten en gevolgen veel groter zullen zijn. Het gevolg meer uithuisplaatsingen en daar wordt niemand gelukkiger van. Dit kabinet heeft zelf een bodemloze put syndroom ! Wellicht dat ze nog wat kunnen krijgen uit Ijsland
Veel sterkte allemaal en wellicht dat ouders zich wat meer samen moeten gaan pakken en in gesprek gaan met politieke partijen die (mogelijk) wel willen luisteren.

Reactie van Hans

Hoi K.

Het ontbreekt inderdaad aan visie en denken op een langere termijn dan 1 regeerperiode. Maar binnen de AWBZ zullen we, mogelijk collectief, moeten opkomen voor de verzekerde rechten van mensen met een chronische beperking.

Groet
Hans

Naam Aziz
Woonplaats ROTTERDAM
Datum 06-01-2010 2010m 14:40:10

home.szw.nl/index.cfm?menu_item_id=13724&hoofdmenu_item_id=1375&rubriek_item=391899&rubriek_id=391817&set_id=2679&doctype_id=6&link_id=181311#link13385200

Op deze site kan je alles lezen over TOG en de veranderingen vanaf 1 april 2010.

Reactie van Hans

Hoi Aziz

Dank je wel voor de link. Dat geeft al redelijk wat duidelijkheid.

Groet
Hans

Naam Bouma
Woonplaats Heerenveen
Land Nederland
Datum 06-01-2010 2010m 13:38:40

Hallo heb een vraagje over herindicatie,
Mijn indicatie voor mijn zoon loopt tot 2011 Vanmorgen echter had ik telefoon van het ciz dat alles opnieuw bekeken gaat worden het gesprek heeft ongeveer 3 kwartier geduurd dacht dat alleen begeleiding opnieuw werd bekeken mag dit zomaar ??? kreeg ook te horen dat waarschijlijk alles veel minder werd .

Reactie van Hans

Hallo Bouma

Daar heb je als het goed is in november / december ook post over gehad van het CIZ. Het klopt dat het gehele besluit nu opnieuw 'gewogen' gaat worden. Maar dan nog moet er zeer nauwkeurig naar de zorgvraag van je zoon gekeken worden. Dus zomaar zeggen dat 'het minder wordt' is flauwekul. Hou je rechten goed in de gaten.

Groet
Hans

Naam catherina
Woonplaats nederland
Datum 06-01-2010 2010m 13:24:11

goedemiddag,
zie dat er veranderingen komen in de tog. hier ontstaan ook vragen daardoor. heb op de site van de svb gekeken en er komen meer vragen. er wordt gezegd, dat de tog stopt als je een andere vergoeding krijgt naast de tog die lijkt op de tog. zelf betalen we ons ook gedeeltelijk uit uit het pgb. maar pgb en tog lijken toch niet op elkaar, aangezien pgb is voor de geleverde zorg/begeleiding en tog voor de extra kosten die een kind met een beperking/handicap met zich meebrengt. deze kosten kunnen ook tastbaar zijn, zoals kleding die kapot gaat door het gedrag van het kind.
de uitleggende informatie kan ik niet ontdekken op de site. de hoogte van het bedrag dat je jezelf uitbetaald is toch niet van invloed daarop?
groetjes catherina

Naam Danielle
Woonplaats Boxtel
Datum 06-01-2010 2010m 12:40:46

Margreth ik heb contact gehad met het SVB over de nieuwe regels i.v.m de TOG maar het is een beleid in wording dus nog niet definitief. Het rotte alleen is dat wij in het in het 1e kwartaal van dit jaar weer een herindicatie krijgen van de TOG en tja als ze nu ineens de regels weer gaan veranderen dan kunnen we denk ik weer over nieuw beginnen.

Naam Jannie
Datum 06-01-2010 2010m 12:34:06

wie weet of budgetgarantie ook geldt voor zorg in natura? We hadden eerst 12 dagdelen in zin en na herindicatie begeleiding een zzp met maar 7 dagdelen

Reactie van Hans

Hallo Jannie

Dan is er gewoon geen goede indicatie gestelt en moet je bezwaar maken. Dat heeft verder niets met budgetgarantie te maken.

Groet
Hans

Naam Christa
Datum 06-01-2010 2010m 11:41:59

Hoi Margreth,
ja dat is zo zoals je het schrijft, maar ik zit er wel iets boven, teveel om het te minderen en om die tegemoetkoming te krijgen. Ik ben volledig gestopt met werken. Kan ook niet in onze situatie, is ook door school afgeraden. Mijn man zit in de olie/gasbranche en is vaak dagen tot weken en soms een maand weg. Gemiddeld is hij een enkele dag thuis en ongeveer 1 weekend per maand. Alles rust daarbij op mijn schouders. En voor mijn zoon is het niet goed als ik de enige constante factor ook nog eens weg is regelmatig. Daarbij een dochter van ruim vier jaar en zeer ws adhd (nog zonder diagnose). Zelf heb ik ook adhd, maar kan het met medicatie aardig aan. Maar een baan met mijn gezin en gaat niet net zomin als mijn gezin het aankan als ik regelmatig weg ben. Dus dan zullen wij dat extraatje wel niet geniten. Terwijl ik van het pgb ook niet rijk wordt. Je betaalt belasting, en wat je overhoudt ben je gewoon kwijt, leven met deze kids is veel duurder als standaard. Groetjes

Naam Magreth
Datum 06-01-2010 2010m 11:25:10

Hallo Christa
Ben mij er ook in het verdiepen.
Met verblijf tijdelijk 1 etmaal per week zit je al op 24 uur, toch?
Begeleiding klasse 3 is 4 tot 6.9 uur.
OB klasse 2 is 2 dagdelen per week = 8 uur
Als jij jezelf inhuurt en niet boven 4619,00 uitkomt telt jouw gezin als 1 verdiender en zou jij conform deze regels recht hebben op de extra inanciele ondersteuning. Althans dat maak ik eruit op.
Blijft toch afwachten.

Vorige misbruik - disclaimer - helpdesk - © write2me Volgende