Terug naar PGB Bericht schrijven
Bericht 8622 t/m 8641 van 13761
Naam Anita
Woonplaats ROTTERDAM
Datum 11-01-2010 2010m 18:18:46

Hoi Hans,

Als je een vaste maandloon krijgt met een contract voor inwoned familielid. Moet de zorgverlener en budgethouder ook de gewerkte uren bijhouden of moet je alleen op de declaratieformulier de vaste maandloon invullen en klaar. Want het is een beetje vaag van wat je wel en niet moet bijhouden met een vaste maandloon.

Reactie van Hans

Hallo Anita

Met een vast maandloon als keuze op de zorgovereenkomst hoef je helemaal niets meer bij te houden. De zorgovereenkomst en de betalingsbewijzen (bankafschriften) zijn dan voldoende bij een intensieve controle.

Groet
Hans

Naam wilna
Datum 11-01-2010 2010m 16:19:12

vervolg
nu de indicatie thuis, tv en groep 1 klasse minder.
voor mijn idee is dit echt omdat ik heb gezegt dat ik zelf ook zorg leverde.(wat ook echt zo is).
nou staat op de indicatie rapport ook echt zo van ik schrijf het letterlijk over :
buro jeugdzorg raadt ouders aan om de zorg te laten leveren door derden,het is tegenstrijdig als ouders zichzelf inkopen vanuit het pgb en daarnaast pgb ontvangen voor ontlasting van die zelfde zorg, het is strijdig met het doelmatigheidsprincipe,waardoor u gekort kunt worden op uw pgb
hier zit ik erg mee.het liep allemaal hier .nu moet alles weer anders .
wat moet ik nu hier mee???

Reactie van Hans

Hoi Wilma

Bezwaar maken.
Neem ook contact op met Per Saldo en laat je ondersteunen door een jurist. Dit kan namelijk niet. BJZ heeft zich niet te bemoeien met je PGB besteding.

Groet
Hans

Naam wilna
Datum 11-01-2010 2010m 16:05:25

hallo hans
ik heb voor mijn zoon van 11jaar een indicatie weer aangevraagt begin sept.mijn zoon heeft autisme en gill de la tourette en adhd.
verschillende malen er achter aan gebeld.
21 dec weer gebeld en omdat hun zo laat zijn gevraagt om bugetgarantie en hij lag ook nog niet op de stapel ,dus deze kreeg ik , maar 22 dec werd ik gebeld voor een gesprek hij was nu opeens wel aan de beurt.
s.mi dat gesprek gehad, ik heb me goed kunnen duidelijk maken waar de problemen lagen , totdat ze wouden weten hoe ik de pgb inzette, dit doe ik met behulp van andere op de vrijdagavond en het hele weekend .
ik zelf doe de zorg door de week wat heel veel over de gebruikelijke zorg heen komt ,ik ben toendietijd minder gaan werken en ik kan me dit voor me zelf ook goed verantwoorden .
en mijn zoon is ook niet gebaad met teveel andere gezichten .
daar maakten ze een heel probleem van ,ja ze snapten het wel maar dit kon toch niet .

Naam MariŽlle
Woonplaats wateringen
Datum 11-01-2010 2010m 14:25:39

Hallo Hans,

we zijn op zoek naar een logeerplek voor onze dochter.
Als ik google kom ik diverse prijzen tegen voor logeren.
Wat is een redelijke prijs voor kleinschalig logeren in een vakantiehuisje.
ik denk dan aan bv 4 kinderen en 2 begeleiders.

groetjes MariŽlle

Reactie van Hans

Hoi MariŽlle

Moeilijk te zeggen. Prijs, kwaliteit, zorgvraag enz. Ik denk dat het al gauw Ä400,- voor een weekend (vrijdag/zondag) is. Laat je goed informeren, ook over de voorwaarde bv bij afmelden (ziekte e.d.).

Groet
Hans

Naam Josť
Datum 11-01-2010 2010m 14:11:39

@ Yvonne. Ook ik heb op 15 dec. 2009 een indicatie gehad van BJZ en dat ligt nu ook bij zorgkantoor Zwolle. Ik heb daar vorige week achteraan gebeld, vond het allemaal erg lang duren. Kon nog wel 2 weken duren, zeiden ze tegen mij. Weet jij Hans of dit normaal is dat het zo lang duurt om een beschikking af te geven?

Reactie van Hans

zie hieronder

Naam Danielle
Woonplaats Boxtel
Datum 11-01-2010 2010m 11:15:27

Vervolg: Ze zeggen nu ineens van bij TV hoort 1 klasse begeleiding groep terwijl dit niet zo tegen ons gezegd is. Zo zijn er wel meer dingen waar ik een rare nasmaak van krijg wat er in de indicatie staat wat hun er maar zelf van gemaakt hebben en heb dat ook naderhand gezegd tegen hun maar met het nieuwe indicatiebesluit staat het er nog steeds in.
Vind je dat we het bezwaar door moeten zetten zodat in ieder geval de tekst in de indicatie wordt veranderd. Dat kleine stukje wat me moeten missen daar kunnen we mee leven. Maar we vinden het gewoon niet eerlijk dat er dingen geschreven staan die niet kloppen.
Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben.

Reactie van Hans

Hallo Danielle

Dan zou je het bezwaar inderdaad gewoon moeten doorzetten.

Groet
Hans

Naam Danielle
Woonplaats Boxtel
Datum 11-01-2010 2010m 11:10:19

Weer een vraag wat ik nu het beste kan doen. Er loopt een bezwaar sinds begin december vanwege het PGB van mijn zoon. Ze hadden volgens de nieuwe regels geindiceerd en ook maar meteen voor hun gemak het TV eraf gehaald terwijl deze nog liep t/m oktober 2010. Ondertussen dat het bezwaar liep kregen we ineens een nieuw indicatie besluit waar het TV weer was toegevoegd want er was een fout gemaakt maar dacht dat BJZ van de bezwaarcommissie dit had moeten doen. Had ook nog steeds geen bericht gehad dat het bezwaar was ontvangen. Maar nu missen we nog 1 klasse individueel wat eerst wel geindiceerd was en er staan een aantal dingen in de indicatie die gewoon niet kloppen die volgens ons wel eens invloed kunnen hebben op de volgende indicatie en waar we het uiteraard niet mee eens zijn. Ze hebben ons ook gezegd dat er 1 klasse individueel eraf zou gaan omdat de TV er ook af zou gaan. Nu dus weer een brief naar BJZ gestuurd gehad en uitleg gevraagd en nu draaien ze het verhaal ineens om?

Naam yvonne
Datum 11-01-2010 2010m 11:00:29

Ik heb op 15 december 2009 een indicatie van BJZ gehad voor mijn zoon.Het ligt nu bij het zorgkantoor in Zwolle. Hoelang duurt het voor dat je het geld krijgt?
Iemand enig idee?

Reactie van Hans

Hoi Yvonne

Maximaal 8 weken.

Groet
Hans

Naam linda renkli
Woonplaats assen
Land Nederland
Datum 11-01-2010 2010m 08:35:27

Mag ik het bedrag dat voor TV was bedoeld ook gebruiken voor ondersteuning?

Reactie van Hans

Hallo Linda

Dat mag.
Lees ook rondmail 87 op de site.

Groet
Hans

Naam Karin
Woonplaats Meppel
Land Nederland
Datum 10-01-2010 2010m 20:40:49

Hans, van harte bedankt voor je advies!

Naam carla
Datum 10-01-2010 2010m 19:09:58

hallo hans, de beste wensen voor 2010!
morgen word ons bezwaar behandels, beg.ind.is lager geworden omdat we al 2 uur pv hebben dan is kl 4 beg genoeg zeggen ze,3,9 uur per week, terwijl zoon echt met alles geholpen moet worden en altijd toezicht moet hebben, maar aan die pv komen we ook al te kort, maar met kl 6 beg ind ging het wel.....belangenbehartiger helpt ons en gaat ook mee....zoon is 23, nivo 3 jarige...zeggen ook dat we hem bewust niet laten logeren, maar hij kan dat niet aan.....buiten dat is dat toch ook onze, ofwel van onze zoon, keuze!
zie er erg tegenop!
groeten!

Reactie van Hans

Hoi Carla

Je hebt een prima jurist bij je en een sterke zaak denk ik. Het moet vooral over de hulpvraag gaan en niet over de oplossingen. Denk zelf dat je beter uit bent met een ZZP.

Groet
Hans

Naam anita
Woonplaats assen
Datum 10-01-2010 2010m 17:28:15

Hoi! ik kreeg de tip om even op je site te kijken naar alle berichten.. wat een leuke site! 1 vraag..: Is het PGB van het 1e kwartaal van 2010 al uitbetaald? Ik heb nog niks ontvangen.. dankjewel!!

Reactie van Hans

Hallo Anita

In de meeste gevallen wel denk ik. Zo niet ga in de loop van de week maar eens bellen met het zorgkantoor.

Groet
Hans

Naam jan
Woonplaats arnhem
Datum 10-01-2010 2010m 14:52:56

@Mar

convertpdftoword.net/Default.aspx

Naam Ingrid
Datum 10-01-2010 2010m 14:11:34

Hallo Mar, EPGB een geprobeerd:je hele PGB-boekhouding + agenda in 1. Gr. Ingrid.

Naam Mar
Woonplaats Zwijndrecht
Datum 10-01-2010 2010m 14:06:02

Ik mag,zo aan het begin van het jaar, net als iedereen de belastingopgaafformulieren weer in gaan vullen die dan naar het zorgkantoor moeten. Nu ben ik op zoek naar een digitale versie van dat formulier, geen pdf maar Word, omdat ik 9 formulieren in moet vullen en bijna niet meer kan schrijven. Hier op de site en bij het zorgkantoor staan alleen pdf's. Wie het weet of heeft mag het mailen marjabee@live.nl

Naam Karin
Woonplaats Meppel
Land Nederland
Datum 10-01-2010 2010m 13:45:50

Hans, Je hebt Henny een antwoord gegeven op haar vraag, maar het is me nog niet helemaal duidelijk. Als je alleen het nettobedrag aan PGB uitgeeft en op die manier geen eigen bijdrage betaalt, gaan het CAK achteraf niet berekenen hoeveel er bruto nog overblijft en hoef je dat dan niet terug te betalen aan het zorgkantoor aan het eind van de periode?

Reactie van Hans

Hallo Karin

Van het bruto PGB trekt het Zorgkantoor (op basis van info van het CAK) de eigenbijdrage af. Met het netto PGB dat je dan krijgt kan je zorg inkopen en verantwoorden.
Maar vraag het gerust na bij het zorgkantoor.

Groet
Hans

Naam Anita
Woonplaats ROTTERDAM
Datum 10-01-2010 2010m 11:25:56

Hoi Hans,

Ik zit met een vraagje.

Ik verzorg mijn man en krijg uit het PGB betaald. Ik heb een zorgovereenkomst met partner en krijg een vaste maandloon voor 50 uur werken. Op de declaratieformilier noteer ik alle gewerkte dagen en tijden, maar dan kom ik soms uit op 80 uur per maand. Zal dat een probleem opleveren dat ik een vaste maandloon krijg voor 50 uur, maar op de declaratieformulier soms 80 uur is genoteerd.

We sinds kort het contract aangepast om achteraf de uren uit te betalen, zodat ik ook de meer gewerkte uren uitbetaald krijg.

Ik gebruik het programma epgb voor planning en declaratieformulieren

Reactie van Hans

Hallo Anita

Als je voor een vast maandloon werk hoef je niet je uren op een declaratieformulier te schrijven.

EPGB is een fantastische website om makkelijk je uren bij te houden en declaratieformulier op te maken.

Groet
Hans

Naam Suzanna
Woonplaats Zwolle
Datum 10-01-2010 2010m 10:27:21

Wederom bedankt voor je antwoord Hans!
Bij het opmaken van mijn jaarverantwoording (Belasting) blijkt dat ik van mijn AWBZ (PV) nog voldoende budget overheb om (niet geindiceerde) Begeleiding van te betalen.
Nu betaal ik dat uit mijn PGB WMO (Huish.V.) en moet ik nog enkele honderden euro's bijbetalen (buiten mijn eigen bijdrage).

Is het nou echt geoorloofd als ik de (niet geindiceerde) Begeleiding (boodschappen) hieruit betaal voortaan? Dat komt mij financieel beter uit. Maar ik wil geen problemen achteraf. Ben benieuwd of dit kan!
Alvast weer bedankt voor de moeite!
Gr., Suzanna

Reactie van Hans

Hallo Suzanna

Uit het AWBZ budget mag je ook begeleiding inkopen. Zelfs als je daar geen indicatie voor hebt.

Groet
Hans

Naam Yolanda
Woonplaats uden
Datum 10-01-2010 2010m 08:41:35

Hoi

Ik heb een vraagje, (wie niet hier?)
Mijn zoontje heeft een indicatie voor tijdelijk verblijf + begeleiding dagdelen.
Nu willen wij een contract afsluiten met een zorgverlener (geen instelling en derhalve ook geen facturen) en betalen wij een vast bedrag per maand voor 2 weekends logeren.
Hoe vul ik dat in op het contract?
Zou fijn zijn als ik hier een antwoord op kan krijgen. Dan kunnen de papieren de deur uit en kan het logeren gaan starten.
Ik hoor graag van je/julie
Groetjes Yolanda

Reactie van Hans

Hallo Yolanda

In de zorgovereenkomst arbeid kies je dan voor de optie 'vast aantal uren per maand' en voor 'maandloon'.
Let wel: dat is niet zo flexibel als kiezen voor variabel en gewoon per maand voor de afgenomen zorg betalen.

Groet
Hans

Naam ina
Woonplaats nederland
Land Nederland
Datum 09-01-2010 2010m 22:44:53

Snap het niet meer.
Wij hebben een indicatiebesluit van Jeugdzorg t/m 31 maart 2010. Zoon wordt echter deze maand 18. Er is nu een bedrag uitgekeerd tot aan de dag van zijn verjaardag. Betekend dat dat ik daarna van 'Jeugdzorg' niks meer krijg ondanks dat het besluit loopt tot eind maart?

Dat ik de volgende herindicatie aan moet vragen bij het CIZ is mij bekend, maar ik dacht dat ik dat in dit geval niet eerder hoef te doen dan half februari (6 weken voor einde indicatie)

Reactie van Hans

Hallo Ina

Nee, dat denk ik niet. De toekenning (het bedrag) komt van het zorgkantoor. Die zal per 18de verjaardag een nieuwe toekenning doen en een (beperkte) eigenbijdrage in rekening brengen.

Maar neem contact op met het zorgkantoor om dat na te vragen.

Groet
Hans

Vorige misbruik - disclaimer - helpdesk - © write2me Volgende