Terug naar PGB Bericht schrijven
Bericht 9119 t/m 9138 van 14258
Naam Caro
Datum 21-04-2010 08:07:54

Hallo Linda,

Ik moest het voor 8 maart ingeleverd hebben was 2 weken eerder . Ze gaven aan binnen 6 weken te berichten dus..

groetjes Caro

Naam linda
Woonplaats annen
Datum 21-04-2010 07:46:30

Hoe lang duurde het bij Caro? Ik lees net haar bericht even onder mij!

Naam linda
Woonplaats annen
Datum 21-04-2010 07:39:39

Ik heb in in januari al de stukken voor intensieve controle opgestuurd. Bevestiging gehad en nog niks gehoord! Ik had begrepen dat het druk was. Maar wil toch graag weten of het goedgekeurd is. Bellen? of toch geduldig afwachten.

Reactie van Hans

Hoi Linda

Bellen.

Groet
Hans

Naam Ellen
Woonplaats Utrecht
Datum 20-04-2010 22:21:22

Weer even een bestedingsvraagje. Ik heb een indicatie voor begeleiding groep en persoonlijke verzorging. Mag ik hier een logeerweekend mee betalen ondanks dat ik geen indicatie heb voor verblijf tijdelijk?
Alvast weer bedankt!

Reactie van Hans

Hallo Ellen

Dat mag.

Groet
Hans

Naam Isa
Datum 20-04-2010 21:28:29

@ Aart

Hebben wij net aan de hand gehad, diagnose was verlopen, gewoon telefoontje gedaan naar GGZ
aangegeven dat het om een aanvraag(her) PGB ging, en kregen een nieuwe met de aangevulde informatie (behandelingen problematiek enz) binnen.

Naam Aart
Woonplaats Schiedam
Datum 20-04-2010 19:40:50

Hallo Hans,

Lang geleden maar ik heb weer een vraag.Voor onze dochter moet er een herindicatie aangevraagd, het Ciz, wil nu namen adressen, rapportage vanhulpverleners, psychiater etc. Onze dochter wil niet nog een keer "door de molen", heeft ook geen ziekte inzicht of besef.
Kan er niet op basis van oude diagnostiek een indicatie afgegeven? En het ciz gaat toch over de zorgvraag en niet over de invuling en wie dit doen, dit is n.l. ook gevraagd.

Bedankt alvast weer voor je antwoord.

Reactie van Hans

Hallo Aart

Dat kan. Soms is een 'update' van de diagnostiek ook mogelijk. Dat kan ook zonder dat de psychiater je dochter verder hoeft te testen.
Hulpverleners: dat is inderdaad een taak van het zorgkantoor, niet van het CIZ.

Groet
Hans

Naam caro
Datum 20-04-2010 17:57:19

Hallo Hans

Even laten weten dat we goed door de intensieve controle zijn gekomen. De zeer beknopte toelichting (op jou aanraden) voor de functie begeleiding is geaccepteerd.

pffft toch weer een hele opluchting
nog bedankt voor je goede advies

groetjes Caro

Reactie van Hans

Hoi Caro

Graag gedaan.

Groet Hans

Naam celine
Datum 20-04-2010 14:12:36

hallo allemaal,

donderdag heb ik een telefonisch gesprek met jeugdzorg voor herindicatie.
ik vind het moeilijk om onder woorden te brengen wat de hulpvraag is.
heeft iemand tips wat ik vooral kan zeggen en wat niet.
ik zie liever de mensen samen met mijn zoon,dan door de telefoon.

bedankt,

groeten celine

Reactie van Hans

Hallo Celine

Dan verzoek je om een persoonlijk gesprek.

Groet
Hans

Naam jolanda
Woonplaats wieringermeer
Land Nederland
Datum 20-04-2010 13:28:40

hallo Hans,

ik heb net het zorgkantoor gesproken, mijn dochter heeft met terug werkende kracht een nieuwe indictatie gekregen na bezwaar. nu moet ik van vorig jaar juli tot dec bewijzen dat ik de zorg heb gelevert. geen probleem denk je maar ik heb een contract met mijn dochter voor variabele uren. nu wil het zorgkantoor een verantwoording per uur hebben is het niet voldoende met een copi van contrat en bedrag het te verantwoorden?? of moet ik mijn agenda erbij pakken en alle uren opschrijven dat zij pv en bgi heeft gehad??
de nieuwe indictaie met terug werkende kracht is op 16 maart afgegeven, en ik tot op heden nog niks van het zorgkantoor hoort na bellen werd er gezegt dat ze het druk hebben en we op de stappel liggen. nu gaan ze na nog een telefoontje deze week het verwerken.

dus voor de andere die wachten op het zorgkantoor na toekenning bezwaar gewoon nog een keer kontact opnemen met het zorgkantoor.

gr jolanda

Reactie van Hans

Hallo Jolanda

De zorgovereenkomst kan volstaan als daarin een vast maandbedrag is opgenomen. Anders moet je inderdaad per maand een urendeclaratie invullen.

Groet
Hans

Naam Corien
Datum 20-04-2010 10:19:41

Hoi Hans, ik zit met een flink probleem.
Mijn dochter zit 9 dagdelen op het kdc, maar door haar complexe gedrag heeft zij 1 op 1 begeleiding nodig, nu hebben we via het CCE, al 2 keer een bijzondere zorgplan (dus extra geld gekregen) dit mogen ze nog 1 keer doen. Kdc geeft zelf aan dat zij die 1 op 1 voorlopig nog nodig heeft, wat kunnen we doen als er straks geen extra geld meer is?? Kdc kan haar dan niet meer de juiste begeleiding geven, en dan zou zij eraf moeten. Heb jij een idee? groetjes Corien

Reactie van Hans

Hallo Corien

Je dochter kan niet van het KDC af: er is geen nog zorgintensievere dagbesteding. Wat evt. mogelijk is (met ondersteuning CCE en KDC is additionele zorg geindiceerd te krijgen van het CIZ.

Groet
Hans

Naam Evelien
Woonplaats Den Bosch
Datum 19-04-2010 21:43:54

Hoi allemaal,
Weet iemand toevallig waar ik een site kan vinden om mij gratis op aan te melden om zorg aan te bieden?
Gr. Evelien

Reactie van Hans

Homepage
Homepage

Soms gaan (beperkte) kosten ook voor de baten

Groet
Hans

Naam els
Woonplaats dieren
Datum 19-04-2010 19:15:44

Mijn zoontje is gekort van 2x 24 uur tv in de week en 7 uur begeleiding in de week naar 1x 24 uur tv in de week. Nu ben ik bij meeveluwe geweest om wat uren persoonlijke verzorging opnieuw aan te vragen. Hij is 9 jaar volgens hun kan je persoonlijkeverzorging pas met 18 jaar krijgen? Of ze gaan nog lager indiceren dan die 1x 24 uur in de week. Lijkt wel of mee ook mee bezuinigt. Hij zij wel we kunnen het proberen ik vindt ze daar terughoudend hoor. Ik weet nu niet meer wat ik moet doen. Ik moet hem helemaal doucen tandenpoetsen billen afvegen de trap ophelpen kijkt niet uit op de weg veel afwezig alles 3 keer vragen hij kan zijn eigen broek niet dichtdoen. Brood smeren kan hij niet enzenz. lijkt mij toch geen gebruikelijke zorg voor een 9 jarige bijna 10. Die 24 uur in de week gaat helemaal op aan de zaterdagen logeren en wat vacantiedagen hij heeft 11 weken vacantie.

Reactie van Hans

Hallo Els

Onzin. PV kan (in principe) op elke leeftijd. Je moet de zorgvraag feitelijk vergelijken met een kind van dezelfde leeftijd zonder beperking.
Ga er maar voor een MEE mag je daarbij best ondersteunen.

Groet
Hans

Naam MariŽlle
Woonplaats Lisse
Land Nederland
Datum 19-04-2010 13:29:26

Homepage

Beste Hans,

Deze link staat (nog) niet op je downloadsite. Heb ik (ook) veel aan gehad. Te vinden op de site van het CIZ. Indicatiewijzer CIZ versie 3.0 2010

Groetjes Marielle

Naam Sandra
Woonplaats Leiden
Land Nederland
Datum 19-04-2010 12:44:00

Hoi Hans,
Naar aanleideng van jouw advies op mijn bericht van 09-04-2010,contact opgenomen met het zorgkantoor.
Zij vertelden mij dat het in behandeling is en dat ze niets na konden gaan over de stand van zaken....
Als alles zou kloppen,dan zou de eerst volgende betaling pas per 1 mei gedaan worden.
Ik vraag mij nu af of dit allemaal zomaar kan?
Men moet toch ook iets terug kunnen zien of ben ik nou zo dom?

Reactie van Hans

Hallo Sandra

Ze zijn wel erg traag met het op orde maken van die beschikking. Blijven bellen helpt soms.

Groet
Hans

Naam Josh
Woonplaats H
Datum 18-04-2010 20:50:52

hallo Hans,

begeleiding DOOR ouders schijnt van het ene zorgkantoor wel en van het andere zorgkantoor niet te mogen. Weet jij hier iets meer van? En hoe kan dat dan?

bedankt vast, Josh

Reactie van Hans

Hallo Josh

Ik heb nog niet gehoord/gelezen dat er een zorgkantoor is dat niet toestaat dat een ouder ook zorgverlener voor zijn kind is. Er zijn soms vragen als de indicatie vooral 'respijtzorg' is en daarmee alleen zorg bij de ouder ingekocht wordt.

Heb jij wel (schriftelijke) informatie dan?

Groet
Hans

Naam Elly Weggelaar
Woonplaats Amsterdam
Land Nederland
Datum 18-04-2010 19:53:17

Hans, bedankt voor je antwoord.

Groeten,
Elly

Naam San
Woonplaats Drenthe
Datum 18-04-2010 19:36:36

Hoi Hans,
Reactie nav 17/4:
Nee we hebben geen jurist oid. Wel heb ik een rechtsbijstandverzekering en ben ook wel lid van Per Saldo. Maar klinkt zo heftig allemaal...de woorden rechtszaak, jurist..brrr. Weet ja helemaal niet hoe zoiets allemaal in zijn werk gaat..."in gebreke stellen" Nja..Hoop dus dat het vd week in de bus rolt..Al heb ik er niet veel meer aan.

Groetjes..en ga zo verder!!

Reactie van Hans

Hoi San

ja, het ziojn helaas zaken waar we ook mee te maken krijgen.

Succes en groet
Hans

Naam elly weggelaar
Woonplaats amsterdam
Land Nederland
Datum 17-04-2010 20:42:18

"Reactie van Hans

Hallo Elly

PGB is AWBZ geld. Dus ook dan komt de vergoeding van het logeerhuis uit de AWBZ. Als het wil omzetten, prima ga je gang. Maar als dat nadelig voor je is zou ik er nog eens over in gesprek gaan.

Groet
Hans "

Beste Hans, Eerst werd het rechtstreeks uit de AWBZ betaald; wij betaalden niets via het PGB voor dit logeerhuis. Nu komt het erop neer, dat we voortaan het PGB dus nagenoeg helemaal kwijt zijn; dus in dat opzicht is het inderdaad niet voordelig. Ik vraag mij alleen af of we hiertegen bezwaar kunnen maken of gewoon een verhoging PGB moeten aanvragen voor hetzelfde bedrag. Het lijkt er vanuit het logeerhuis op dat we geen keuze hebben.

Met vriendelijke groeten,
Elly

Reactie van Hans

Hallo Elly

Verhoging PGB is geen optie. Je zou wel een nieuwe indicatieaanvraag kunnen doen en zomogelijk alle zorg goed in beeld brengen.
Maar, wat wil dit logeerhuis nu, natura of via PGB? En wat wil je zelf? Je mag namelijk kiezen.

Groet
Hans

Naam San
Woonplaats Drenthe
Datum 17-04-2010 12:13:31

Beste Hans,
Is het zo dat de tijd nu gaat dringen voor het CIZ? Wij hebben al vanaf aug 2009 bezwaar lopen. Eerste uitstel was tot 10 januari... Daarna het bekende verhaal..niet redden, etc. Klopt het dat ze nu voor 30 april de boel rond moeten hebben gemaakt? baal echt.. Mocht hogere klasse doorgaan..heb ik niks er meer aan, want moet zo alweer nieuwe indicatie aan gaan vragen Mocht het voor 30 april nog niet rond zijn..wat kunnen we dan gaan doen? Heb eigelijk geen zin in heel dat gedoe..Wil rust!

Reactie van Hans

Hoi San

Ja, dit zijn zaken waar we niet echt op zitten te wachten. Je kunt het CIZ ook 'in gebreke stellen'. Heb je hulp van een jurist?

Groet
Hans

Naam Corine
Datum 16-04-2010 19:21:53

Berichtje voor Juliette,

Onze zoon heeft Asperger, en twee jaar geleden had ik ook weer een nieuwe diagnose nodig.
Ik heb toen contact met onze psyschotherapeute opgenomen, en zij heeft toen weer een aanvullende brief gemaakt. Een nieuwe diagnose was niet nodig, aangezien Asperger niet verdwijnt. Deze brief heb ik toen ingestuurd. Neem anders even contact op, met degene die je kind heeft getest. Bij mij was het zo voor elkaar.
gr.
Corine

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende