Terug naar PGB Bericht schrijven
Bericht 1054 t/m 1073 van 13213
Naam Jantine
Datum 13-04-2005 01:25:32

Hallo,

Ik heb een vraag: mijn kind heeft een PGB en ik ben diegene die haar begeleidt. Het PGB wordt eens per kwartaal betaaldt. De uitbetaling aan mij verliep eens per maand. Kan ik de uitbetaling ook eens per kwartaal laten verlopen? En zo ja, moet dit aan het einde van het kwartaal, of mag dit ook aan het begin van het kwartaal? Dit geeft minder administratie, dus in feite meer tijd voor mijn kind.

Met vriendelijke groet,
Jantine

Reactie van Hans

Hallo Jantine

Naar mijn weten moet je aan het eind van de maand een declaratie indienen (bij jezelf dus). Praktisch zou het in jouw geval denk ik wel moeten kunnen.

Groet
Hans

Naam sam
Datum 12-04-2005 15:52:20

Hallo Hans,

In juni loopt het pgb van mijn zoon (13) af. Om op tijd te zijn ben ik bezig gegaan met de aanvraag, dit verloopt via de jeugdzorg.
Na eindeloze telefoontjes kreeg ik hetvolgende te horen: eerst moet er een intake plaats vinden, dan zou hij behandeld worden voor een aantal maanden, dan beoordelen zij of er nog hulp nodig is. Verder moest ik vragen beantwoorden: waar besteed U het geld nu aan, wie heeft u als zorgverleners, hoeveel betaald u die, u moet een zorgrapport inleveren van alle zorg die hij krijgt en nog veel meer.

Uiteindelijk plofte ik bijna. Ik heb ze duidelijk verteld dat ik verlenging wil, geen behandeling bij hun nodig heb (is al onder behandeling van kinderpsychiatrie) en dat ik van hun het benodigde verlengingsformulier wens te ontvangen. Uiteindelijk kreeg ik dat ook.

Mag en kan dit zomaar?

Reactie van Hans

Hallo Sam

Nee. Ze slaan volledig de plank mis daar. Je hoeft bij hun geen vertantwoording af te leggen over je PGB. Een herindicatie moet je ook gewoon kunnen krijgen. Ben je lid van een oudervereniging?

Groet
Hans

Naam j.pluer
Datum 12-04-2005 15:28:03

hoi hans,
hals over kop net te horen gekregen dat we bij onze ziekenfonds zijn uitgeschreven (was de bedoeling,waren al met de nieuwe bezig maar niet zo snel verwacht).
hoe moet ik dat nu regelen met de pgb die ik krijg van ons kind?
en zo ook voor zijn school?
aub reageer snel zodat ik het morgen al geregeld kan hebben.
alvast bedankt!!

Reactie van Hans

Hallo J. Pluer

Ik weet even niet wat het uitgeschreven worden bij het ziekenfonds te maken heeft met het PGB van jullie kind?

Groet
Hans

Naam Marjolijne Bartelink
Datum 12-04-2005 13:05:16

Hoi Hans,

Ik ben een SPH studente en zou graag voor iemand werken die PGB heeft, hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Groetjes Marjolijne

Reactie van Hans

Hoi Marjolijne

O.a. door een berichtje te plaatsen op het Prikbord van mijn site: stuur me een email met je bericht.

Groet
Hans

Naam Marja Terink
Datum 10-04-2005 19:28:59

Hallo Hans,
ik heb de volgende vraag: kan voor het pgb de psychologische/orthopedagogische begeleiding voor mijn zoontje met MCDD gedeclareerd worden onder de functie ondersteunende begeleiding? En kan ik uit de functie tijdelijke logeeropvang ook kosten betalen die gemaakt worden orthopedagogische begeleiding? M.a.w., zijn die functies uitwisselbaar? Wij hebben nl. maar 1,9 uur geindiceerd gekregen maar kunnen hier maar 1 uur uit betalen (kosten per maand € 184.00).

Reactie van Hans

Hallo Marja

Ja, de functies zijn uitwisselbaar. Dat is de bestedingsvrijheid die je met PGB hebt. Zie ook de laatste Rondmail.
Gebruik het PGB dus om jullie wensen te realiseren waarbij je dus niet hoeft terug te kijken naar het indicatiebesluit.

Groet
Hans

Naam corine bulthuis
Datum 08-04-2005 14:02:13

Hans,

Even een reactie op het berichtje van Paul.
Ook wij hebben een brief van het zorgkantoor gekregen en contact met hen gehad. M.i.v. 1 januari 2005 moet de pgb-rekening inderdaad op de naam van je zoon of dochter staan of het moet een en/of rekening worden.
Wij hebben dit probleem onze bank voorgelegd en bij ons is het nu zo geregeld, dat het pgb op zijn naam staat, maar omdat hij minderjarig is kan hij er tot zijn zestiende verjaardag niet zelf over beschikken. Hij is nu pas 8 jaar dus dan zien we wel weer.
Misschien heeft Paul hier ook iets aan.
Corine

Reactie van Hans

Hallo Corine

Dank je wel.
Ik neem het mee in een komende Rondmail.

Groet
Hans

Naam Gerard Meurs
Datum 08-04-2005 11:20:39

Reactie op vraag van Joyce en antwoord Hans
d.d. 26.03.2005 m.b.t. MKD al of niet AWBZzorg:

MKD valt niet onder AWBZzorg maar onder Wet op Jeugdzorg.( info door CVZ)

Met vriendelijke groet,

Gerard Meurs.

Naam c flipse
Datum 07-04-2005 14:02:38

hallo,
Wij zijn voor onze dochter en zoon bezig met bgb. Het besluit is genomen nu moet het nog naar het zorgkantor.
wat vragen, kan ik al met contracten beginnen of moet ik wachten op het zorgkantoe.
en het lukt niet om op een adres per maand opvang te vinden maar wel voor af en toe een weekend, hoe regel ik dat met de contracten.
En als het niet lukt met genoeg logeropvang kan ik dan mijn man inhuren voor logeeropvang zodat hij af en toe met mijn zoon of dochter een weekend weg gaat?
alvast bedankt connie

Naam mas
Datum 07-04-2005 13:24:11

Hallo, mijn zoon zit op het vmbo met leerwegondersteuning en heeft een rugzak met inhoud voor cluster 4. Hij zit in de brugklas en het gaat sinds anderhalve maand bergafwaards met hem, hij loopt vast met twee leraressen, verder haalt hij goede cijfers en kunnen de andere leerkrachten het wel uitzingen met hem.
School heeft ondanks toch gemeld dat ze hem niet kunnen bieden wat hij nodig heeft, maar ze hebben eienlijk niet gedaan, het handelingsplan hebben ze niet gehanteerd.

Ik vraag me af wat ik van zijn pgb kan doen. Kan ik een leerkracht inhuren daarvan die hem bv in die lessen met die twee leerkrachten begeleid? of kan ik iets anders op school ervan doen?

Alle tips zijn zeer welkom.

groet van mas

Reactie van Hans

Hallo Mas

Ik ben zelf ambulant begeleider in Cluster IV, ook vanuit die hoek geef ik je dus antwoord. School moet maar concreet maken op welk vlak het niet lukt en wat er in hun ogen nodig is om het wel haalbaar te maken. Overleg daar ook mee met je ambulant begeleider over (zit die op jullie lijn?). Geeft de school aan dat er extra begeleiding nodig is dan kan je dat (als je wilt) ook met PGB oplossen. Wil je AB-er overleg stuur me dan een mailtje dan kunnen we telefoon nummers uitwisselen.

Groet
Hans

Naam Paul
Datum 06-04-2005 21:08:02

Beste Hans,

We hebben nu gedurende bijna anderhalf jaar een PGB voor onze autistische zoon van 12 jaar. Het budget werd tot nu toe overgemaakt op mijn rekening en vervolgens betaalde ik de rekeningen van de zorgverleners. Kort geleden ontvingen we een bericht van het Zorgkantoor dat we een rekening moeten opgeven die op naam staat van de budgethouder, dus onze zoon. We vinden het onverantwoord als onze autistische zoon van 12 jaar zelf over het PGB budget kan beschikken. Telefonisch liet het Zorgkantoor weten dat de regels aangescherpt zijn en dat anders het geld niet meer overgemaakt kan worden. Weet je een oplossing voor dit probleem? Kun je ons aangeven of we werkelijk verplicht zijn om een rekening op naam van onze zoon te openen?

Alvast heel veel dank,

Paul

Reactie van Hans

Hallo Paul

Volgens mij kan je best een rekening openen waar je zoon zelf (hij is minderjarig) niet bij kan komen. Of het echt een verplichting is weet ik niet. Zal ik navragen.

Groet
Hans

Naam Peter
Datum 05-04-2005 00:14:11

Wij hebben een ruime indicatie gekregen voor ons zoontje. Onder andere 20-24 uur ondersteunende begeleiding, en nog wat andere dingen als verblijf enz. Mogen mijn vrouw en ik deze zorg grotendeels zelf leveren of is hier ook een maximum voor?

Ik zou bijvoorbeeld een aantal uren minder kunnen gaan werken. enz. enz. Maar moet ik dat dan ook exact uit kunnen leggen? Zoveel minuten voor dit zoveel uur voor dat enz. Vraagt het zorgkantoor hier ook naar? Of hoef ik alleen het boekhoudkundige deel goed te verantwoorden.

Het oppassen op ons zoontje is geen gemakkelijke zaak en we kunnen dit in veel opzichten zelf het beste.

Het geld dat we er mee verdienen zal ook zeker voor een deel op gaan in extra kosten die we hebben door ons gehandicapte kind . Vernielde wasmachines krassen op de muren. Speciale aangebouwde kamer die niet via de WVG vergoed kon worden enz.

Groeten,
Peter

Reactie van Hans

Hoi Peter

Je hebt met PGB bestedingsvrijheid. Je kiest dus zelf wie de zorg gaat leveren. Als je vrouw en jij dat gaan doen is daar geen beperking voor (of maximum) via de regelgeving.
Je moet wel een overeenkomst maken en de inderdaad "boekhoudkundig" verantwoorden naar het zorgkantoor. Zorg dus ook altijd voor ondertekende declaraties.

Groet
Hans

Naam ANS
Datum 04-04-2005 21:48:42

Hallo Hans,

De indicatie van mijn verstandelijk gehandicapt kind loop in oktober af, hoeveel maanden van tevoren moet ik een herindicatie voor haar aanvragen.
en klopt het dat de Rio Flevoland de indicatie doet voor mensen in Lelystad.
Rio Lelystad vraagt tegenwoordig ook naar de inkomsten van de ouders, is dit normaal, mijn dochter wordt in julie 12 jaar maar heeft een verstand van 2 en een half a 3 jaar. Ik ben nu bang dat waneer ik ons inkomen opgeef ze een laag pgb budget krijgt.
Heeft u nog tips voor mij

Groetjes Ans

Ik blijf dit een geweldige site vinden, heb een hoop bewondering voor u.

Reactie van Hans

Hallo Ans

Ik zou zo'n 2 maanden voor het verlopen van de indicatie beginnen. Je kunt je nu trouwens alvast wel wat orienteren bv dmv het lezen van de al vaak vermelde brochure. (En hier je vragen stellen).
Hoe het precies zit met RIO bij jullie weet ik niet.
Met inkomsten van de ouders hebben ze in ieder geval niets te maken. Dat is dus niet normaal.
Niet opgeven dus.
Er zijn ondertussen veel tips en er is veel hulp en expertise beschikbaar. Maak daar gebruik van. Ben je lid van Naar Keuze!

Groet
Hans

Naam Bouke de Jong
Datum 04-04-2005 16:47:30

Hallo Hans,
Mijn 9 jarige zoon(met syndoom van Down)bezoekt de reguliere basisschool. Uit een pgb betalen we een begeleidster die met hem mee gaat naar school ter ondersteuning bij communicatie en persoonlijke verzorging. Met andere woorden de geindiceerde zorg wordt op school ingezet. Nu heb ik onlangs vernomen dat dat bij een nieuwe indicatie wellicht op problemen gaat stuiten. Binnenkort moet de indicatie verlengd worden. Weet jij wat de laatste ontwikkelingen zijn op dit vlak?
Met vriendelijke groet,
Bouke

Reactie van Hans

Hallo Bouke

Nee hoor, dat hoeft geen problemen op te leveren. Lees (aanrader) vooral de brochure 'PGB indicatie voor kinderen in de schoolgaande leeftijd' van Naar Keuze/FvO (via www.fvo.nl te bestellen, of via mijn site (download) lezen.

Groet
Hans

Naam marion
Datum 04-04-2005 12:40:30

Hallo,
Mijn dochtertje van 10 mnd. is meervoudig complex gehandicapt.Doordat de zorg enorm is,heb ik mijn baan in de horeca opgegeven om voor haar te zorgen.Ik wordt nu uitbetaald uit haar PGB.En dit is nu de enige inkomstenbron in het gezin.Ik heb gekozen voor opting-in,maar nu blijkt dat de SVB wel loonheffing afhoudt,maar bijv.geen andere premies,bijv.ziektekosten.Hoe zit dat nou?Moet ik mij nu particulier verzekeren.Ik ben altijd verplicht ziekenfondsverzekerd geweestEn hoe zit het met de rest van de premies?Van de SVB wordt ik dus niet wijzer.
met groet,marion korsuize

Reactie van Hans

Hallo Marion

Als je bij je kind in dienst komt is er geen echte ("in de zin van de wet") arbeidsverhouding. En dus worden er geen inhoudingen gedaan voor alle volksverzekeringen. Je betaald alleen beslasting over het ontvangen loon. Een vergelijkbare situatie als een freelancer.
Je zult dus (helaas) zelf voor een ziektenkosten verzekering, pensioenvoorziening enz moeten zorgen. Het zou daarom wel handig zijn als je er nog een andere (reguliere) baan (partime) bij had.

Succes en groet

Hans

Naam jan brouwers
Datum 02-04-2005 23:01:18

Hoi,

Onlangs heeft mijn autistische Zus een pgb toegekend gekregen. Ik doe voor haar de volgende dingen ongeveer 8 uur in de week zoals samen met haar boodschappen doen, naar de stad samen naar de film.Met haar intensieve gesprekken voeren over haar handicap en hoe ze dingen het best aan kan pakken. Kan ik deze dingen declaren als ondersteunende begeleiding en activerende begeleiding.Heb met haar een zorgoverenkomst opgesteld voor deze funktie's.

bij voorbaat vriendelijk dank,
Jan

Reactie van Hans

Hallo Jan

Mooi voorbeeld van ondersteunende begeleiding. De grens met activerende begeleiding is zo wie zo vaag.
Veel succes en plezier met het werk voor je zus.

Groet
Hans

Naam San
Datum 01-04-2005 21:05:24

Hoi Hans,
Even een reactie n.a.v. onderstaande reactie:
Wij hebben een SOVA kamp en een Be-Active kamp toegewezen gekregen. Dit valt onder ondersteunende begeleiding in dagdelen en we mochten het volledige bedrag daaruit betalen. We hoeven dus zelf geen aanvulling te betalen.

Groetjes San.

Naam Corinne
Datum 29-03-2005 09:47:28

Beste Hans,

Ik ben bezig met een afstudeeropdracht aan de opleiding pedagogiek met het onderwerp: 'speciale' vakantiekampen voor 'speciale'kinderen. Ook het stukje financiering komt hierbij aan bod. Zou je mij kunnen vertellen waar ik aan informatie kan komen die wat duidelijkheid geeft over de manier van financieren met een PGB? Het gaat dan vooral om de vraag of een dergelijk vakantiekamp in zijn geheel uit het PGB betaald kan worden of dat het gedeeltelijk word opgebracht. Je zou me geweldig helpen met een antwoord op deze vraag, want het is een oerwoud van regels,'mitsen' en 'maren'! Alvast bedankt voor je medewerking! Groeten, Corinne

Reactie van Hans

Corinne

Het is ook een beetje duister. Er zijn naar mijn mening 2 mogelijkheden: 1) alleen de extra begeleiding is declareerbaar (te verantwoorden als ondersteunende begeleiding) de rest van de kosten zijn reguliere vakantie kosten. 2) het kamp is een vorm van tijdelijk verblijf (logeren) dan zijn de totale verblijf en begeleidings kosten te verantwoorden als 'verblijf tijdelijk'. Vervoer kan alleen als er ook een indicatie voor vervoer is.

Kom je er zo uit?

Groet
Hans

Naam Susanne Hendriks
Datum 28-03-2005 20:16:25

Hallo,

Ik zou graag een berichtje achterlaten op het prikbord. Kan ik dan gewoon een email sturen met als bijlage mijn stukje tekst?
Ik hoor t graag,

Groetjes Susanne

Reactie van Hans

Hallo Susanne

Ja hoor. Dat is goed.
Ik zie je mailtje wel en hoop van het weekend even tijd te maken om de site bij te werken.

Groet
Hans

Naam joyce
Datum 26-03-2005 20:47:59

Hoi hoi,

ik heb een vraagje wat betreft de pgb.
Mijn zoontje heeft een advies gekregen van een kinder jeugd psychiater "autisme" hij wordt binnenkort ook nog 1dag geoberserveerd. Hij is nu net 2jaar. Maar nu wil ik alles dus gaan opstarten wat betreft het pgb verhaal maar klopt het nu dat ik eerst contact op moet nemen met het CIZ voor een indicatiestelling?. Ik heb begrepen dat ik eerst een indicatiestelling moet hebben en dan weer verder kan klopt dit??. Ik wil mijn zoontje naar een MKD of een gewone peuteropvang brengen maar is het ook mogelijk om van een pgb de gewone peuteropvang te betalen of de MKD is dit mogelijk??..

groeten

Reactie van Hans

Hallo Joyce

Ja je hebt eerst een indicatie nodig voordat AWBZ zorg in beeld kan komen. (nu is het even de vraag of het MKD onder de AWBZ valt, maar dat denk ik wel). Is er 'alleen' autisme of ook een verstandelijk handicap? Voor autisme moet je bij Jeugdzorg zijn voor de indicatie, is er ook een VG dan bij het CIZ. Twijfel je begin dan bij het CIZ.

Succes en groet

Hans

Naam Bert
Datum 26-03-2005 12:09:00

Hallo Hans,
Ben bezig met een herindicatie voor mijn zoontje van 16. Het CIZ heeft de herindicatie inmiddels gedaan en nu kreeg ik vervolgens van het zorgkantoor een aanmeldingsformulier met het verzoek deze in te vullen. Bij het onderwerp "Eigen bijdrage" op dit formulier wordt gevraagd naar het "Verzamelinkomen van uw leefeenheid in 2003". Mijn vraag hierbij is: wordt hier bedoeld het inkomen van mij of van mijn zoon die budgethouder is?
bvd, groeten Bert

Reactie van Hans

Hallo Bert

Voor budgethouders onder de 18 jaar is er geen eigenbijdrage van toepassing. Het Zorgkantoor zit er dus naast. En vanaf 18 telt alleen het inkomen (WaJong bv.) van de budgethouder zelf.

groet
Hans

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende